banner171

BÖLGEMİZDE ADAYLAR

AK Parti'nin, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK'ye sunuldu.

BÖLGEMİZDE ADAYLAR
 YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu.


Bölgemizde en fazla aday Ak Parti’ye yapıldı... CHP'de Saadet ve iyi Parti listelerinde bölgemizden en az adaya yer verdi.
BÖLGEMİZDE ADAYLAR 

AK PARTİ 
2. Bölden 1. Sırada Süleyman Soylu 
2. Bölge 7. Sıradan Aziz Babuşçu 
2. Bölgeden 4.Sıradan Abdullah Güler 
2. Bölgeden 5.sıradan Hasan Turan 
Balıkesir’den 3. Sırada  Yavuz Subaşı 

CHP
2. Bölge 13. Sıradan Ferhat Epözdemir

SAADET PARTİSİ 
İstanbul 2. Bölgeden 4.Sıradan Bilal Ay 




            1.SÜLEYMAN SOYLU İSTANBUL'DAN
 AK Parti Trabzon'dan geçtiğimiz dönem milletvekili olan ve ardından Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Süleyman Soylu açıklanan listede İstanbul 2. Bölge 1. Sıradan aday olarak gösterildi. 

 
            2.YAVUZ SUBAŞI KİMDİR
Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren aynı çizgide duran Gaziosmanpaşalı Yavuz Subaşı, memleketi Balıkesir’den 3. sıra milletvekili adayı oldu.
AK Parti 27. dönem milletvekili adayları listesi YSK'ya sunuldu. AK Parti adaylarının açıklandığını öğrenen vatandaşlar, internette adaylarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki Yavuz Subaşı kimdir?
1961 yılında Balıkesir GÖNEN ’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziosmanpaşa Şükriye Yemencioğlu İlkokulu ve Vefa Poyraz Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Serbest muhasebeci ve Mali Müşavir olarak iş hayatına kendi ofisinde başlayan Yavuz Subaşı aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği ve Milli Gençlik Vakfı İstanbul Şubesinde görevler üstlendi.
1993 yılında Yerel Yönetimler Enstitüsünden Sertifika alan Yavuz Subaşı sırasıyla aşağıda ki siyasi görevleri üstlenmiştir;
•Refah Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Sekreterliği (1988-1996) 
•Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği (1998) 
•Fazilet Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyeliği (1999-2001)
•İstanbul il Genel Meclisi Üyeliği (1994-1999) 
•Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziosmanpaşa İlçesi İlçe Başkanlığı (2001-2006) 
•Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcılığı (2009-2014)
Yavuz Subaşı aynı zamanda 1999 yılında Fazilet Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı olmuştur.
Yavuz Subaşı’nın siyasi yaşamının yanında görev aldığı sosyal ve kültürel projeler;
•Gaziosmanpaşa Hizmet Vakfı Kurucu Üyeliği, Mütevelli Heyet Üyeliği 
•Türkiye-Gürcistan Dostluk Derneği Kurucu Üyeliği. 
•Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyeliği 
•Gaziosmanpaşaspor Kulübü Üyeliği 



           3.AZİZ BABUŞÇU KİMDİR?
1 Kasım ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 2.bölgeden milletvekili olarak seçildi. Şimdi ise İstanbul 2. Bölge 7. Sıradan aday oldu.
1962 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldi. Ancak Aziz Babuçu’nun nüfus kaydının geç yapılmasından ötürü 1 Haziran 1964 doğumlu olarak kaydedilmektedir.Babuşçu, ilkokul 4.sınıfa kadar Gürgendağı Köyü’nde eğitim aldı.
Sonrasında, 1972 yılında İstanbul’da çalışan babası tüm aileyi yanına alması nedeniyle eğitimine, ilkokul 4 ve 5. sınıfları Gaziosmanpaşa’da Ülkü İlköğretim Okulu’nda devam etti.
Liseyi ise Küçükköy’de Vefa Poyraz Lisesi’nde okudu. Lise bittikten sonra Viyana‘ya orada işçi olarak çalışan amcasının yanına giderek Ekonomi ve İktisat okumaya çalıştı, ancak yürütemeyince 6 ay sonra geri döndü
Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat bölümünden mezun olarak tamamladı.
2004 yılında Gaziosmanpaşa’dan belediye başkan aday adayı olarak siyasete atıldı.
2004 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye AK Parti Meclis üyeliği görevini yürütmek üzere seçildi.
Aziz Babuşçu, Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini yerine getirdi.
Aynı zamanda, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği kurucu üyeliği ve başkanlığı, Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği kurucu üyeliği ve başkanlığı yaptı.
2006 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Başkan yardımcılıkgörevine getirildi.
İngilizce bilgisi olan Aziz Babuşçu, halen müşavirlik görevini yürütmektedir.
1 Kasım ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 2.bölgeden milletvekiliolarak seçildi.




            4.ABDULLAH GÜLER KİMDİR 
27. Dönem Ak parti İstanbul 2. Bölgeden 4.Sıradan milletvekili adayı oldu.
Sultangazi Belediyesi Kurucu Meclis Üyesi Abdullah Güler’de TOKİ Baş Hukuk Müşavirliği görevinden istifa ederek, Milletvekili aday adaylığını açıkladı.2009 yıllında Sultangazi’den Kurucu Belediye Meclis Üyesi seçilen Av. Abdullah Güler, yapmış olduğu başarılı çalışmalarla gündeme geldi. Sultangazi Belediye Meclisi Meclis 1. Başkanvekiliği görevinde bulundu.


           5.HASAN TURAN KİMDİR
Hasan Turan 1 Kasım 2015 tarhindeki seçimlerde Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili olarak seçilmiştir.  27.Dönem Ak parti İstanbul 2. Bölgeden 5.sıradan milletvekili adayı oldu.

15 Mayıs 1967'de Giresun'da doğdu. 
Reklam ve Organizasyoncu; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Beykent Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünde Sivil Toplum alanında, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Bölümünde Liderliğin Siyaset Bilimindeki Uygulaması alanında yüksek lisansını yaptı.İBB ve Gaziosmanpaşa Meclis Üyeliği ve Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.
KİT Komisyonu Üyesidir.


           6.FERHAT EPÖZDEMİR KİMDİR
Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İBB Meclis üyesi Ferhat Epözdemir, CHP'den İstanbul 2. Bölge 13.sıradan  Milletvekili adayı oldu.
Ferhat Epözdemir iki dönemdir CHP'den Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Bir dönem İBB Meclis Üyesi ve CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.  24 Haziran 2018 genel seçimlerinde aday olmak için meclis üyeliği görevlerinden istifa eden Epözdemir, CHP İstanbul 2. Bölge 13. sıradan milletvekili adayı oldu.
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Si-Der(Siirt araştırma ve kültür Derneği) tarafından ortaklaşa düzenlenen STK`lar başlıklı, SİVİL TOPLUM VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI konulu eğitim programında akademik kapasite eğitimi almıştır. Çeşitli yöre derneklerinde yöneticilik yaptı.
Bir dönem merkezi Levent`te olan İYD (İstanbul Yaşam derneği) Yönetim kurulu üyeliği ve Genel başkan yardımcılığı yapmıştır.
Tema Vakfı gönüllüsüdür.Halkevleri ve İnsan hakları derneği üyesidir. Gaziosmanpaşa`da kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde, kent Mağdurlarının oluşturduğu Barınma Hakkı Meclis üyesidir. 2009-2014 yılları arasında partisi Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Meclis Üyeliğiliği yaptı. Meclis üyeliği süresince CHP Belediye Meclisi Grup başkan vekilliği yaptı. İnsan Hakları ve Hukuk komisyonlarında görev aldı. 30 mart 2014 yerel seçimlerinde önce partisinden belediye Başkan Aday Adayı oldu.
Aynı dönemde Cumhuriyet Halk partisinden yeniden Belediye Meclis Üyeliğine aday gösterildi ve seçildi. Yeni dönemde İmar ve Kentsel yenileme komisyonları üyesi olarak siyasi hayatına devam etmektedir. 


            7.BİLAL AY KİMDİR
Saadet Parti İstanbul 2. Bölgeden 4.Sıradan aday 
Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Gençlik Kolları başkanlığı görevlerinde bulundu. Saadet Partisi 24. Dönem milletvekili adayı oldu. Son mahalli idareler seçimlerinde Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak görev yaptı. Halen İstanbul il başkan yardımcılığı görevine devam eden Ay, evli ve 3 çocuk babasıdır.
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Saadet Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır. 


            

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153