banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketi yaşanan Giresun'da, zarar gören esnaf için, 50 bin lira tutarında hibe yardım yapılacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da Müjdeyi Verdi!
 Yaşanan felaketin ardından devletin tüm imkanlarıyla milletin yanında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, bölgeye yapılan ve yapılacak yardımları açıkladı.
Çeşitli bakanlıkların, Giresun’a 73.5 milyon lira ödenek gönderdiğini, Cumhurbaşkanlığı kararı ile de AFAD'a 20 milyon lira kaynak ayrıldığını söyleyen Erdoğan, esnafa da müjdeyi verdi.

Esnaf için yapılacak hibeyi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sel felaketine maruz kalan esnaflarımıza, burası çok önemli tüm esnaflarımıza yapılan çalışma ile 50 bin liraya kadar olan zararlarının tamamı bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmı TESKOP hibe olarak verilecektir." ifadelerine yer verdi.

lçe kaymakamlıklarımıza ve belediye başkanlıklarımıza 13 milyon lira tahsis ettik. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız mücbir durum ilan etmiş beyannameleri ve ödemeleri ertelemiştir.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin kredilerinin ödemeleri de ötelenmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun da selzedelere seslendi #3

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ
100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur, belediyelerin il banka olan borçlarının ödemeleri 6 ay süreyle tehir edilmiştir.

Balık yetiştiricilerimize 8 bin adet kırmızı benekli alabalık hibe olarak dağıtılmıştır. Biliyorsunuz bugün aynı zamanda balıkçılık sezonunun açılışı, bunu da Giresun’dan yapacağız inşallah.

2020 sonuna kadar Giresun iline özel hayvanlara yapılacak aşılarda bedel alınmayacaktır, afet kapsamında bölgede 55 bin dekar mera ve yaylanın ıslahı gerçekleştirilecektir. Konut, iş yeri ve diğer hasarlar için 6.5 milyon lira nakdi yardım yapılmıştır. Dereli ve Doğankent ilçelerimiz için 2 adet sahra sağlık çadırı kurularak sağlık hizmetleri aksatılmamıştır.

TOKİ’nin Dereli’de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, aynı şekilde Doğankent’te de 120 konut yapılacaktır.

Köylerimizde de 250 köy konutu yapılacaktır.  Giresun’da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir.

Aksu Deresi, Yağlıdere, Gelevera Deresi’nde, Dünya Bankası kredisi ile entegre havza projesi hazırlanacak ve uygulanacaktır.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153