banner171

Dünya Komşular Günü'nde Gaziosmanpaşa'da komşu sıcaklığı!

Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde 17 Kasım Dünya Komşular Günü 39 ilçe eş zamanlı kutladı.

Dünya Komşular Günü'nde Gaziosmanpaşa'da komşu sıcaklığı!
 Ak Parti Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit ve Ekibi,17 Kasım Dünya Komşular Günü’ne sahip çıkarak komşuluk ilişkilerinin önemini hatırlattı.

Ak Parti Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit;Ülkemizde kentleşme modern yapılaşmasını tüm hızıyla sürdürürken, kent kültürü de geleneksel kültürümüzün çeşitli öğelerini etkileyip yok etme noktasına geldi.Bu süreçten en çok etkilenen müesseselerden biri de komşuluk müessesesi olmuştur.

Türk kültüründe komşuluğun özel bir yeri vardır. "Ev alma komşu al" atasözü bu önemin en güzel ifadesidir.



Komşuluk; dini kültürümüzün de önemli konularından biridir.

Türklerin Müslümanlığı kabul edişlerinden sonraki süreç içinde ortaya çıkan "sağlam millet oluşumu" nun en önemli sebeplerinden biri dini inancımızda yer alan komşuluk emir ve tavsiyelerine insanımızın gösterdiği bağlılıktır. Bu güzel hasletin tekrar eskisi gibi yeniden hayatımıza girmesi gerekir. Bunun için de öncelikle dini kültürümüzdeki komşuluk anlayışının çok iyi tahlil edilmesinde yarar vardır. Bizde Ak Parti Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Olarak,Anadolu kültürüyle yoğrulan ve  bereketin sembolü tarhanalarımızla ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ülkemizdeki "birlik,dirlik" ve kardeşlik"  daim olsun,Komşuluk Haftanız Kutlu olsun.Dedi.


Yapılan ziyaretlerden mutluluk duyan Gaziosmanpaşa’ lılar "İçinde kardeşlik, dostluk ve paylaşım olan bu güzel hediye almaktan dolayı çok mutluyuz. Organizasyon için başta Ak Parti Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit’ e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 




Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 00:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153