banner171

Ezeli rakiplerin de istediği arazi Gaziosmanpaşa gençlik parkı oluyor!

Beşiktaş ve Galatasaray’ın spor ve altyapı tesisi yapmak için girişimlerde bulunduğu Gaziosmanpaşa’daki 120 bin metrekarelik arazi için belediye son kararını verdi. O arazi park olacak. Dikilecek 2 bin 94 ağaca da ilçede üniversiteyi kazanan gençlerin ismi verilecek.

Ezeli rakiplerin de istediği arazi Gaziosmanpaşa gençlik parkı oluyor!
 Beşiktaş ve Galatasaray’ın spor tesisi yapmak istedikleri arazi, ani bir kararla parka dönüştürüldü. Aşama aşama yapılacak olan parkın iki ayda tamamlanması bekleniyor.  İstanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi Gaziosmanpaşa’da da yeterli park alanlarının olmadığının altını çizen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı, Gaziosmanpaşa ve İstanbul’a kazandırılan en büyük yeşil alanlardan biri olarak hizmet verecek. 60 bin metrekarelik ikinci etap ve 40 bin metrekarelik üçüncü etap çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu. Park’ın İstanbul’a değer katacağını vurgulayan Başkan Erol, “120 bin metrekarelik parkta, birer dönümden iki tane gölet, çocuk ve spor alanları ile basket, tenis ve futbol sahaları, macera parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları var. 4 bin metrekaresi, aktivite ve şenlik programı düzenlenebilecek şekilde hizmet veriyor. 
ÇOK AMAÇLI TESİSLER OLACAK

Alan, her türlü festival ya da konserlerin yapılabileceği şekilde düzenlendi. Bu alanın hemen yanı başında Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün işleteceği bir de sosyal tesisimiz yer alıyor” dedi.

150 KİŞİYE İSTİHDAM YARATILACAK

YAPIM çalışmaları devam eden parktaki bin 47 adet fıstık çamının korunarak projenin uygulandığını da belirten Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parktaki bin 47 fıstık çamına ek olarak bin 47 adet daha fıstık çamı daha dikilecek. Bu ağaçlara da Gaziosmanpaşa’da okullarında başarılı olan ve üniversiteye giden öğrencilerimizin adları verilecek. Tüm detayları düşündüğümüz parkın hizmete girmesinin ardından 50 güvenlik görevlisi, 50 temizlik ve bakım personeli ile 50 adet de işletme personeli çalışacak. 

SEYİR TERASLARI DA KURGULANIYOR

Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı’nın vatandaşa en iyi şekilde hizmet verebilmesi için her detaya özen gösterdiklerini de vurgulayan Başkan Dr. Erhan Erol, “Gençlik Parkımızda sulama sistemleri ve elektrik sistemleri son teknolojiye göre düzenlendi. İkinci ve üçüncü etapta da, sulama ve elektrik sistemleri aynı şekilde yapılıyor. 


Ercan Öztürk/Akşam

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153