banner171

Farika Kitaplı Kahve'de ders çalışan öğrencilere çay ve çorba ikramı

Farika Kitaplı Kahve'de ders çalışan öğrencilere çay ve çorba ikramı

Farika Kitaplı Kahve'de ders çalışan öğrencilere çay ve çorba ikramı
 Farika Kitaplı Kahve'yi ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ders çalışmak için gelen öğrencilere çorba ikramında bulundu. Kütüphanede Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından öğrencilere hafta içi her gün çay, haftasonları ise çorba ücretsiz olarak ikram ediliyor.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Farika Kitaplı Kahve'yi ziyaret ederek, ders çalışan öğrencilere başarılar diledi. Başkan Usta, kitap okumaya "sıcak bir mola" veren öğrencilere bizzat çorba ikramında bulundu. Çorba dağıtımı sırasında ziyaretçiler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Usta da öğrencilerle sohbet etti.

Hizmete açıldığı günden bu yana Gaziosmanpaşalı öğrencilerin ve kitapseverlerin uğrak noktası olan Farika Kitaplı Kahve'de ziyaretçilere Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından çay ve çorba ikram ediliyor. Çay ikramı hafta içi hergün sabah saatlerinde, çorba ikramı ise haftasonları akşam saatlerinde ücretsiz olarak yapılıyor.

ÖĞRENCİLER, SESSİZ VE SAKİN BİR ORTAMDA DERS ÇALIŞMA FIRSATI BULUYOR

İlçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kültürel yaşama katkı sağlamak amacıyla hizmete açılan Farika Kitaplı Kahve’de tarih, edebiyat ve bilim başta olmak üzere çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik 20 bin eser bulunuyor. Birçok konu hakkında güncel yayının da yer aldığı mekan her yaştan araştırmacıya kaynak oluşturuyor. Kütüphane bölümü, kafeteryası, sosyal etkinlik alanları, mescidi ve doğa manzarası ile tüm ihtiyaçları karşılayan mekânda öğrenciler, hem sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma hem de sosyalleşme fırsatı buluyor. Öte yandan Farika Kitaplı Kahve’de uzman psikolog tarafından öğrencilere sınav stresiyle başa çıkma ve dikkat dağınıklığına karşı danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

KÜTÜPHANEDE PANDEMİ TEDBİRLERİ UYGULANIYOR

Salgın dönemi boyunca periyodik olarak dezenfekte edilen Farika Kitaplı Kahve’de sosyal mesafe kuralı uygulanıyor. Ziyaretçiler, HES kodu sorgulamasının ardından ateş ölçümü yapılarak içeri alınıyor. Girişte el dezenfektanlarını kullanan ziyaretçilerin maske kullanması da zorunlu tutuluyor. Mekan içerisinde her ziyaretçiden sonra masalar ve ortak kullanılan bilgisayar dezenfekte ediliyor. Kitaplar da aynı şekilde sık sık sterilize ediliyor. Farika Kitaplı Kahve, haftanın 7 günü 08.30-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Farika Kitaplı Kahve'de ders çalışan öğrencilere çay ve çorba ikramı
Farika Kitaplı Kahve'de ders çalışan öğrencilere çay ve çorba ikramı

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153