banner171

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta Gazeteciler İle Bir Araya Geldi!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yerel basın mensuplarını ağırladı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Usta, ilçedeki çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta Gazeteciler İle Bir Araya Geldi!
  Başkan Usta Gazetecilerle Buluştu
Farika Kitaplı Kahve’de düzenlenen programda, yerel gazeteciler ile bir araya gelen Başkan Usta, her türlü zorluğa rağmen özveriyle haber yapmaya çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Programda konuşan Başkan Usta, 2020 yılının değerlendirmesini yaparken, ilçede devam eden ve planlanan çalışmaları basın mensuplarına anlattı.

“2020 YILI BÖLGEMİZ İÇİN BİR METRO YILI OLDU”

Göreve geldiklerinde en büyük hayallerinden birinin ilçeye metronun gelmesi olduğunu ifade eden Başkan Usta, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Kadir Topbaş ile temelini attığımız Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı bu yıl hizmete girdi. Şu anda ilçemizde 4 tane istasyonu var. Büyük bir yatırım bu. 14,5 kilometre. Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane metroya kavuştu. Bu açıdan 2020 yılı bölgemiz için bir metro yılı oldu” dedi.

Bir başka metro hattı da Zeytinburnu Kazlıçeşme'den başlayıp Gaziosmanpaşa, Mecidiyeköy ve Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan, İstanbul'un en büyük metrosu olan bir metro hattı olacak. Bunun da projesi bitti, inşallah ihale aşamasının da başlamasını ümit ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuyu takip ediyoruz. Bir netice çıkmaması durumunda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'mızla görüşmelere başlayacağız" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ 2021'DE BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm hakkında bilgiler veren Usta, "Karayolları Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında istediğimiz hızla yürütemediğimiz bir durumdaydı. Ama en son yaptığımız çalışmalarla bu bölgeye özgü mahallenin sorunlarını büyük oranda çözebilecek bir plan çalışması tamamladık. Şu anda bu plan Bakanlıkta onay aşamasında. Ümit ediyoruz 2021 yılından itibaren herkesin kendi yerinde başta tabii ki kentsel dönüşüm esaslı ama zorunlu olmadıkça da bu uygulamanın şahsi parsel ya da ada bazlı uygulaması şekli ile devam etmesini temenni ediyoruz. En kısa sürede Karayolları Mahallemizde bu imar sorununu ortadan kaldırmak suretiyle çalışmaları 2021 yılında başlatmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

“BÜTÜN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE OKUL, CAMİ, SPOR SALONU PLANLIYORUZ”

Başkan Usta, “Kentsel dönüşümde de 2013 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de kentsel dönüşümün startını verdiği Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nin geçen hafta kurasını çektik. 809 konutluk bir projeydi bu. En çok bizi motive eden, 2020 yılında bizi en çok mutlu eden çalışmaydı. Bu proje bitinceye kadar 3.883 konutu teslim etmiştik. Ama kentsel dönüşümde 2020 yılına Sarıgöl’deki konutlar damga vurdu diye düşünüyorum. Çünkü büyük sıkıntılar atlattık ve çok şükür tamamladık. Diğer taraftan TEM Avrasya Projesi ile birlikte bir okul, bir cami, bir de spor salonu getirdik. Biz bütün kentsel dönüşüm projelerinde inşallah ilçemize kazandıracağımız hayallerimiz bunlar” diye konuştu.


“BİNA RİSK TESPİTİNİZİ MUTLAKA YAPTIRIN”

Salgınla uğraştığımız bu süreçte İstanbul’un bir diğer en önemli gündeminin deprem olduğunun altını çizen Başkan Usta, “Depremden kurtuluşun tek yolu yaşadığımız mekanları sağlam hale dönüştürmek, sağlam binalarda oturacak hale gelmek. Herkes kendi binasıyla ilgili risk analizini yaptırmalı. Bu konuda uzman kurumlarla, firmalarla ve üniversitelerle iletişime geçerek, risk analizini yaptırmanız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca devletimizin de bu anlamda vermiş olduğu teşvik kredileri ile herkesin kentsel dönüşüme bir şekli ile ilgi duymasının da önemli olduğunu, 1999 yılı öncesi yapılan bütün binalarda ne yazık ki risk yüksek olduğunu defaatle söylüyoruz.Dedi.
“ENERJİ BİNDİRME MERKEZİ İLE ELEKTRİK KESİNTİLERİ SON BULACAK”

Gaziosmanpaşa’da enerji ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarına değinen Başkan Usta, “2021’de elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmalarını eksik kalan mahallelerimizde tamamlayacağız. İlçemizde yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla bir enerji bindirme merkezi yapılıyor. Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projemizin arkasında yer tahsis ettik. İnşaatı devam ediyor, muhtemelen Haziran ayında bitecek. Enerji Bakanlığı, Türkiye’de yeni bir sistem deniyor. Ring sistemi, kendi enerjisini kendi içinde yöneten, elektrik kesintisine anında müdahale eden bir sistem. İlk kez burada denenecek. İnşallah takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİ YENİ FARİKA KİTAPLI KAHVELERLE BULUŞTURACAĞIZ”

En beğendiği projenin Farika Kitaplı Kahve olduğunu söyleyen Başkan Usta, “Bir önceki yılbaşı gecesi buraya geldim. Çocuklar harıl harıl ders çalışıyor. Çocuklarla sohbet ettim, yılbaşı gecesi ders çalışıyorsunuz dedim. Bizim işimiz ders çalışmak dediler. Çok mutlu oldum. Ben burada olmaktan keyif alıyorum” dedi. 

Başkan Usta, gençleri 2021 yılında yeni Farika Kitaplı Kahvelerle buluşturacakları müjdesini verdi.

Başkan Usta, yıllar önce eski Coğrafya hocasına sorduğu biz niye uzaya gidemiyoruz? Sorusuna aldığı cevabın; "o bizim işimiz değil,  uzaya Amerikalılar gider"  olduğunu dile getirip, bugünlerde uzaya fırlatılacak olacak Türk Uydusu 5A ile gurur duyduklarını ifade ederek; 2020 yılında beni duygulandıran ve geleceğe umutla bakmayı sağlan örnek proje oldu. "Cumhurbaşkanımızın desteği ve vizyonu ile bu işler oluyor. Dünyanın en kaliteli işlerini yapıyoruz. İnşallah uzayda da uydumuzu vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi.

2020’YE PANDEMİ DAMGASINI VURDU

“Türkiye dahil bütün dünyada 2020 yılına Kovid-19 salgınının damga vurduğunu görüyoruz.Pandemiyle birlikte ülkelerin sağlık sistemleri de ön plana çıktı. Gelişmiş dediğimiz ülkeler bile bu konuda sıkıntılar yaşarken, Türkiye özellikle son 18 yılda şehir hastanesi yatırımları başta olmak üzere sağlık sistemine verdiği önemle adından söz ettirdi. Yerli solunum cihazları, hastaneler, ücretsiz sağlık hizmeti, genç-yaşlı demeden bütün vatandaşlarını önemseyen sağlık anlayışı ile Türkiye örnek bir ülke oldu.
Salgının doğrudan olduğu gibi dolaylı yollardan da hayatımıza olumsuz etkileri vardı.
Özellikle ekonomide dünya çapında yaşanan krizin etkilerine rağmen Türkiye tüm kaynaklarını vatandaşının bu olumsuz durumdan en az zararla çıkması için kullandı, kullanmaya devam ediyor.”

2020'de güzel işler de oldu Mesela Ayasofya gibi...

Sadece ülkemizde değil, dünyadaki en önemli gelişmenin ise Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açılması olduğunu belirtti."86 yıl sonra büyük bir hasret içinde beklediğimiz güne ulaştık. Allah'a şükür Ayasofya cami olarak ibadete açıldı. Allah'ın izniyle Ayasofya'nın açılışı Kudüs ve Mescidi Aksa'nın kurtuluşuna vesile olacak ve onu müjdeleyecek bir adım olacaktır.

Belediye başkanı Usta, Gaziosmanpaşa’da corona virüs dağlımı hakkında konuştu.

İlçemiz hasta yoğunluğu İstanbul ortalamasına göre vaka sayımız çok düşük ve Her geçen gün vaka sayımız azalıyor. Testleri pozitif çıkmış ancak fazla şikâyeti olmayan ve evde gözlem altında tutulan kişiler bulunuyor. 
Korona virüs ile mücadelede İstanbul'dan umut verici haberleri alıyoruz, yapılan tedbirler ve sokağa çıkma yasakları ile beraber ciddi düşüşlere de şahit oluyoruz dedi.




Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153