banner171

Gaziosmanpaşa Belediye işçilerine 'yeni yıl' kıyımı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bağlı GOPAŞ A.Ş.’de çalışan 25 kadar işçi yeni yıla işlerini kaybederek girdi. GOPAŞ’da yoksullar için yemek üretim ve dağıtımını yapan işçiler, ‘İhaleyi taşeron firmaya verdiler bize de başınızın çaresine bakın dediler’ şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediye işçilerine 'yeni yıl' kıyımı!

1994 yılında dönemin belediye başkanı Recep Koral tarafından kurulan GOPAŞ (GOPAŞ Gaziosmanpaşa İnşaat Yatırım Taahhüt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.), belediye adına bir dizi hizmet yürütüyor.

YOKSUL EVLERE YEMEK DAĞITIYOR
Şirketin, en temel faaliyeti ise ilçede bulunan yoksullara günlük dağıtılan yemek. İlçedeki binlerce yoksul aileye, şirketin ürettiği yemeğin dağıtımı yapılıyor. Şirket yemek üretimi yanı sıra, belediye adına araç kiralama ve son dönemlerde kentsel dönüşüm işleri de yapmaya başladı.Ancak, geçtiğimiz perşembe günü, GOPAŞ’da çalışan bir çok işçi için sıkıntılı bir süreç başladı. İşçilere yapılan açıklamada, GOPAŞ’ın uzun yıllardır yürüttüğü yemek üretim ve dağıtım işinin, başka bir firmaya ihale edildiği kaydedildi.

İHALEYİ DIŞARIDAN BİR FİRMA KAZANDI
İşçilerin önemli bir bölümü işsiz kalırken, düşük ücret alan bir kısım işçi ise yeni şirket ile anlaştı. Hürriyet Dünyası’na konuşan işçiler, yeni şirketin daha düşük ücret verdiğini ve bir dizi güvencelerinin ortadan kalktığını öne sürdü.

BİRÇOK İŞÇİ DIŞARIDA KALDI

Adının yazılmasını istemeyen işçilerden biri ‘Burada sendika ortadan kaldırılmak isteniyor. Teklif edilen ücretler düşük. Çaresiz durumda olan birkaç arkadaşımız kabul etmek durumunda kaldı. Ancak biz, sonunu kadar hakkımızı arayacağız” dedi. İşçiler, konu ile ilgili yetkililerden kendilerine sağlıklı bir açıklama yapılmadığını, hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

'GERİYE DÖNÜK İMZA ATTIRILIYOR'
İşçiler, kendilerine geçmişe dönük evrak imzalatılmak istendiğini belirterek, bu duruma itiraz ettiklerini ifade etti. Geriye dönük imza attırılması işlemi yapılamayınca işçilere tebliğ de yapılamamış oldu. Yaşanan sıkıntının da tutanak altına alındığı anlaşıldı. Bu arada, GOPAŞ’da, yemek üretim alanı yanı sıra araç ihalesi yapan alanda da bir süre önce işten çıkarmaların olduğu kaydedildi.

'TÜM HAKLARI VERİLECEK'
Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül ise “Bu arkadaşlarımız her türlü haklarını alacak. Bu arkadaşların başka yerlerde görevlendirilmeleri konusunda ise yoğun bir gayret içindeyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 01:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153