banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Türk ve Suriyeli Çocukları Anıtkabir'e Götürdü

Türk ve Suriyeli Çocuklar Anıtkabir`de

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Türk ve Suriyeli Çocukları Anıtkabir'e Götürdü
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü nedeniyle Türk ve Suriyeli Çocukları Anıtkabir'e götürdü. İlk kez Anıtkabir'e giden çocukların heyecanı gözlerinden okunuyordu.
Gaziosmanpasa Belediyesi, ilçedeki Türk ve Suriyeli çocukların Türkiye Cumhuriyeti tarihini, geçmişini, kurucu liderinin kim olduğunu öğrenmeleri amacıyla  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle  öğrencileri Anıtkabir'e götürdü. Türk ve Suriyeli öğrencilerin, yaşadıkları ülkenin kurucu liderini tanıma ve daha çabuk entegre olmalarını sağlamak için Anıtkabir'e gönderilen öğrencilerin yaşadıkları heyecan ve mutluluk gözlerinden okunuyordu. 

Ankara'nın Tandoğan Meydanı'nda sloganlar ve bayraklarla Anıtkabir"e yürüyen çocuklar burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Anıtkabir'in ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret eden öğrencilere Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu eşlik etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Atatürk'ü Anma Programı dolayısıyla Türk ve Suriyeli öğrencilerin Anıtkabir ziyareti ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Suriyeli öğrencilerin, okuduğu okula gittiğimde, lideriniz kim diye sorduğumda bir cevap veremediler. Bu programla, daha önceki yıllarda Anıtkabir'e okullar vasıtasıyla gönderdiğimiz Türk öğrencilerini bu sene de Suriyeli öğrencilerle birlikte gönderelim istedik. Biz bu organizasyonu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi tanımaları, ona saygı duyup sevmeleri, kötü söz kullanmamaları gerektiğini öğrenmeleri için düzenliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153