banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı
 Gaziosmanpaşa’da eğitim gören gençlere spor sevgisi aşılamak ve yeteneklerini keşfederek bilinçli sporcular yetiştirmek amacıyla Spor Okulları açıldı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından gençleri spora teşvik etmek ve yeni nesil yetişecek sporcuları bilinçli olarak yetiştirebilmek amacıyla Spor Okulları açıldı. Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda yapılan açılışa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Spor Okullarında futbol, basketbol, badminton ve taekwondo olmak üzere 4 branşta eğitim veriliyor. Okullarda 7-15 yaş arası 2 bin 500 çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. Çocuklar, Spor Okulları'nın açılış töreninde koşu ve futbol antrenmanları yaparken aileleri de onları izledi. Açılışa katılan Başkan Usta da, sporcu çocuklarla yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“GENÇLERİ SAHİPLENMEK, YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Çocukların yaz sezonunda spor etkinliklerine katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Spor alanında futbol başta olmak üzere badminton, taekwando, judo gibi sporlara ilgi duyan çocuklarımıza eğitimler veriliyor. Onların spor yapmalarına yönelik teşviklerde bulunuyor. Dördüncü sınıflardan her yıl on bin öğrenci kapasitemiz kapsamında öğrencilerimizi teste tabi tutuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Eğitim Müdürlüklerimizle çocuklarımızın yeteneklerine göre hangi branşa yatkın olduklarını test ediyoruz. Yatkın oldukları branşlarda onlara eğitim konusunda destek veriyoruz. Spora ilgi duyan gençleri sahiplenmek, yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153