banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Gıda Sektörüne Hijyen Denetimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Gıda Sektörüne Hijyen Denetimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Gıda Sektörüne Hijyen Denetimi
 Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, tüketici sağlığının korunması için kasap, market, pastane ve lokanta gibi gıda işletmelerine denetimlerini sürdürüyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, halk sağlığının korunması amacıyla ilçe genelinde bulunan market, kasap ve pastane gibi gıda işletmelerinde ürünlere yönelik hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta Ekipleri, ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün denetimleriyle gerçekleştirilen kontroller kapsamında, kasaplarda özellikle ürünlerin bozulmaması için ortam sıcaklığına dikkat edilirken marketlerde ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi. Pastanelerde ise satılan ürünlerin imalat yerinde hijyen kontrolü yapıldı.

İlçede faaliyet gösteren tüm kasap ve marketlerin reyonunda yer alan et ve gıda ürünlerinin kontrolünün yanı sıra genel sağlık şartları, satılan etlere ait kesim raporu, soğuk zincir şartlarının uygunluğu, etlerde resmi damga kontrolü, reyonlarda bulunan et ve süt ürünlerinin şartlara uygun olup olmadığına dikkat edildi. Uygun şartlarda olmayan ürünler ise imha edilmek üzere yetkililer tarafından el konuldu.

Hijyen denetimi yapılan işletmelerde elektronik ruhsat sorgulaması da yapıldı. Yapılan denetimler sonunda uygun olmayan işletmelere zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.  

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153