banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden kadınlar için örnek davranış

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi bünyesinde açılan El Sanatları Satış Ofisi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden kadınlar için örnek davranış
 Kadın mağduriyetlerinin arttığı son zamanlarda Gaziosmanpaşa Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlara el uzatarak onların yapmış olduğu ürünler için satış ofisi açtı… GOP’lu kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini artık kendileri için tahsis edilen mağazalarda sergileyip satışını gerçekleştirebilecek.


Gaziosmanpaşalı kadınların kendi el emeği ürünlerini sergileyip, satışına imkan verecek olan Kadın Koordinasyon Merkezi El Sanatları Satış Ofisi’nin açılışına Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve eşi Neziye Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Sueda Tuğcu, Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. 
Törende konuşan Başkan Usta, “Kadın Koordinasyon Merkezimiz, Gaziosmanpaşalı kadınlarımızın yeteneklerini ortaya çıkaran kurslar veriyor. Burada satılacak ürünler de yetenekli bayanlarımızın ortaya koyduğu eserlerdir. Hanım kardeşlerimiz kendi el becerileriyle kazandıkları bütçelerle evlerinin geçimine de katkı sağlayacaklardır. Şunu da belirtmek isterim ki, burada satılan ürünler organik ürünler olacaktır. Biz bu satış ofisimizin benzerlerini ilçemizin diğer noktalarına da açmayı düşünüyoruz. İnşallah bu satış ofislerimiz tıpkı burada olduğu gibi açıldıkları yerlerde esnafların işlerine olumlu katkıda bulunur. Ayrıca bu satış ofisimizde sadece Kadın Koordinasyon Merkezimiz’de eğitim alan hanım kardeşlerimizin değil, ilçemizde oturan tüm bayanlarımızın el emeği ürünlerini de satacağımızın müjdesini vermek isterim. Bu satış ofisimizin açılmasında ve bu ürünlerin tezgahlardaki yerlerini almasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.  

GERİ DÖNÜŞÜMLE AİLE BÜTÇESİNE KATKI
Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezince 20’ye yakın alanda kurslar verilerek kadınların kendilerini geliştirmesi ve yeni meslekler edinmesine imkan tanınıyor. Bu kurslardan birinde ise geri dönüşüm malzemelerinden elde edilerek yapılan süs eşyaları ve çanta gibi aksesuarlar üretilmesinin eğitimi veriliyor. Gaziosmanpaşalı bayanlar el emeği, göz nuru katarak ve kurslardaki aldıkları eğitim sonucunda yapmış oldukları ürünleri satış ofisinde nakde çevirip önemli bir gelir edebilecek. Satışı yapılan ürünlerin fiyatları da uygunluklarıyla dikkat çekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153