banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Pazar Denetimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Pazar Denetimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Pazar Denetimi
Gaziosmanpaşalı vatandaşlarımızın alışverişlerinde kaliteli ve güvenli hizmet alabilmesi adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız sürüyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşlarımızın kaliteli ürün alabilmesi ve alışverişlerinde sorunla karşılaşmaması için denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda zabıta ekiplerimiz Gaziosmanpaşa Merkez Pazarı’nda denetimler gerçekleştirdi. Tezgâhların kurallara uygunluğunu denetleyen ekiplerimiz, yanlış etiket ve hatalı tartılarla ilgili kontroller yaptı. Kurallara uygun olmayan tezgâhların sahiplerine uyarılarda bulundu.

ZABITADAN TARTILI DENETİM

Vatandaşlarımızın aldıkları ürünlerin kilolarında bir hile yapılıp yapılmadığının anlaşılması için belediyemiz tarafından pazar yerinin çıkışına bir tartı yerleştirildi. Vatandaşlarımız aldıkları ürünleri bu noktada tarttırarak kilogramların doğruluğunu test ettirdi. Bu çalışmadan çok memnun kalan Gaziosmanpaşalılar, uygulamayı çok olumlu ve doğru bulduklarını, bu denetimlerin sık sık yapılması gerektiğini dile getirdi.

EN ÇOK HİLE MUZDA

Denetimlerde hatalı tartılan ürünlerin başında muzun geldiğinin saptayan zabıta yetkileri, uygulamalarını bu üründe yoğunlaştırdı. Muz tezgahlarından alınan örnek kilogramları belediyenin terazisinde tartılarak rakamlar karşılaştırıldı. Tartıların yanı sıra tezgah düzeni ve etiketlerle ilgili kontrollerde bulunuldu. Ekiplerimiz, esnafı uyararak, etiketlerde ürünün 1 kilogram fiyatının bulunmasını, yarım kilogram fiyatı gibi yanıltıcı ifadeleri kullanmamaları gerektiğini söyledi. Etiketlerin görünür şekilde ve kolay okunur halde olmasına dikkat çeken zabıtalar, bazı tezgâhların düzeniyle ilgili de uyarılarda bulundu.

PAZARLARDA DENETİMLER SÜRECEK

Yapılan uygulama sonrası açıklamalarda bulunan Zabıta yetkililerimiz, Belediyemizin denetimler konusuna çok önem verdiğini ifade ederek, bu tür uygulamalara devam edeceklerini belirtti. Yetkililer,Gaziosmanpaşalı vatandaşlarımızın hileye maruz kalmaması yönünde hız kesmeden çalışacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153