banner171

Gaziosmanpaşa Depreme Hazır

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Deprem Haftası´nda deprem bilincini artırmak için ilçe meydanına deprem simülasyon tırı yerleştirdi. Uygulamada 7.4 büyüklüğündeki depremi yaşayan öğrencilere, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da eşlik etti.

Gaziosmanpaşa Depreme Hazır

Deprem gerçeğinin yaşandığı Türkiye´de kurumlar, afet zararlarının en aza indirilmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa ilçe meydanına “Deprem Simülasyon Tırı” yerleştirdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi ortaklığıyla düzenlenen etkinliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda öğrenci katıldı. 7.4 büyüklüğünde deprem etkisi hissettirilen tırda öğrenciler ve Başkan Usta depremi yaşadı. Daha önce hiç deprem yaşamamış çocuklar, o anı deneyimleyerek yapılacaklar konusunda faydalı bilgiler edindi.

“DEPREM KORKUSU OLMADAN YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

“17 Ağustos´taki depremi çocuklara yaşatmış olacağız” diyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Depremle ilgili farkındalık oluşturmak, alacağımız tedbirleri çocuklarla paylaşmak önemli. Biz, okullarda çevre gönüllülerimiz ile bu bilinci aşılıyoruz. Deprem anında neler yapılmalı? Deprem korkusu olmadan nasıl yaşamamız gerek? Bunları çocuklarımıza anlatıyoruz. Bir deprem ülkesinde yaşıyoruz, özellikle İstanbul´da olası depremler hep bekleniyor ama biz deprem korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Depremin etkisini azaltmak için ne gibi tedbirler alınmalı bunları paylaşıyoruz. Bu simülasyonla da deprem gerçeğini çocuklara anlatmaya çalışıyoruz. Canlı olarak çocuklarımız burada depremi görebiliyor. Her yıl Deprem Haftası´nda bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153