banner171

Gaziosmanpaşa Farika Kitaplı Kahve Okuyucularıyla Yeniden Buluştu

Normalleşme sürecinin başlamasıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi Farika Kitaplı Kahve kapılarını yeniden okuyuculara açtı. Tüm tedbirlerin alındığı mekanda okuma alanları sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden düzenlendi. Ziyaretçiler girişteki el dezenfektanlarını kullanıp, maskeyle giriş yapıyor.

Gaziosmanpaşa Farika Kitaplı Kahve Okuyucularıyla Yeniden Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme takvimi kapsamında açıkladığı kararların ardından, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle normalleşme süreci 1 Haziran’da resmen başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi de koronavirüs önlemleri dolayısıyla geçici süreyle kapatılan Farika Kitaplı Kahve’yi yeniden hizmete açtı. Gaziosmanpaşalı gençler başta olmak üzere kitap meraklısı herkesin vazgeçilmez adresi olan mekanda, koronavirüs riskine karşı tüm tedbirler alındı.

OKUMA ALANLARINDA SOSYAL MESAFE UYGULANIYOR

Salgın dönemi boyunca periyodik olarak dezenfekte edilen Farika Kitaplı Kahve’de okuma alanları sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden düzenlendi. Ziyaretçiler girişe yerleştirilen el dezenfektanlarını kullanıp, maskeyle içeri giriş yapabiliyor. Mekan içerisinde her ziyaretçiden sonra masalar ve ortak kullanılan bilgisayar dezenfekte ediliyor. Kitaplar da aynı şekilde sık sık sterilize ediliyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ 08.30 – 22.00 OLARAK DÜZENLENDİ

Kitapseverler, normalleşme sürecinde Farika Kitaplı Kahve’ye üyelik sistemiyle giriş yapabiliyor. Çalışma saatleri 
08.30 – 22.00 olarak düzenlenen mekanda tedbirler kapsamında 18 yaş altı okuyuculara hizmet verilmiyor.

SINAV STRESİNE KARŞI ÖĞRENCİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Kütüphanesi, kafeteryası, sosyal etkinlik alanları, mescidi ve doğa manzarası ile tüm ihtiyaçları karşılayan Farika Kitaplı Kahve’de öğrenciler, hem sessiz ve huzurlu bir ortamda ders çalışma hem de sosyalleşme fırsatı buluyor. Sınavlara hazırladıkları bu süreçte öğrencilere uzman psikolog tarafından sınav stresiyle başa çıkma ve dikkat dağınıklığına karşı danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2020, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153