banner171

Gaziosmanpaşa ile Tutin ‘Kardeş Şehir’ oldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Balkanlar’daki Osmanlı mirası Sancak’ın önemli kentlerinden Tutin Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladı. ‘Kardeş Şehir’ protokolüne, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç karşılıklı olarak imza attı.

Gaziosmanpaşa ile Tutin ‘Kardeş Şehir’ oldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Balkanlar’da Osmanlı’nın izlerini taşıyan Sancak bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Tutin ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzalayarak önemli bir işbirliği sürecinin önünü açtı. Kardeş Şehir protokolünün imza törenine katılmak amacıyla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın öncülüğünde bir heyet Tutin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyette Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut, Meclis Üyesi Abdullah Yılmaz ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Kızıldağ yer aldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet öncelikle Bosna Hersek’in Priştine kentine havayoluyla geçerek oradan karayoluyla Tutin’e geçti. Heyet, Tutin’de ‘Kardeş Şehir’ protokolünün imza törenine katıldı.

Başkan Usta ile Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç’in imzaladığı Kardeş Şehir protokolü imza töreni kentte büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı. Protokolün imza törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile Sancak Dostları Platformu Genel Başkanı Salih Akgül de katıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Tutin Belediyesi arasında imzalanan ‘Kardeş Şehir’ protokolü iki belediye arasında diyalogların geliştirilmesi, dayanışma ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi çalışmalarını kapsıyor.

Protokol imza töreninin ardından Başkan Usta ve beraberindeki heyet, daha sonra tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi aldı. Heyet daha sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesi’nce ortaklaşa organize edilen Tutinli 61 çocuğun sünnet edildiği Sünnet Şöleni’ne iştirak etti.

Balkanların güzel kenti Tutin
Balkanlar’daki Osmanlı mirası Sancak bölgesinin en güzel kentlerinden biri olan Tutin 1.000 metre üzerinde bir ortalama yükselti ile bölgenin en yüksek kentlerinden biri konumunda. Tutin, adeta bölgenin yaylası gibi. Sırbistan sınırları içindeki Tutin’in sağ tarafında Karadağ, sol tarafında ise Kosova cumhuriyetleri yer alıyor.

Yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı Tutin’de halkın %99’u Müslüman Boşnaklardan oluşuyor. Tutin, yemyeşil ve temiz bir görünüme sahip. Tutin’de halkın geçim kaynaklarını hayvancılık ve süt ürünleri, tarım ve ahşap mobilya sanayi oluşturuyor.

Tutin Belediye Başkanlığı görevini Şemsudin Kuçeviç yapıyor. Tutin Belediye Başkanı Kuçeviç ve kentin önemli siyasi figürleri Sırbistan’ın baskı ve sindirme politikalarıyla mücadelelerini sürdürüyor. Geçmişte hapis de yatan Başkan Kuçeviç, Balkanlar’daki Müslüman nüfusun geleceği konusunda önemli bir mücadele ortaya koyuyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153