banner171

Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mahallesi Bilgi Evi Hizmete Açıldı

Karlıtepe Mahallesi Bilgi Evi Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mahallesi Bilgi Evi Hizmete Açıldı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, Karlıtepe Mahallesi Bilgi Evi’ni törenle hizmete açtı. Açılışı gerçekleştiren Başkan Usta, “Gençler, bizim hayallerimiz, umutlarımız, geleceğimiz. Onlar mutluysa toplum da mutludur” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karlıtepe Bilgi Evi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılışı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bilgi evinde eğitim görecek çocuklarla birlikte yaptı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören öncesi çocuklar için eğlenceli gösteriler düzenlendi.

“ÇOCUKLARIMIZIN KARİYER PLANLARINA DESTEK OLUYORUZ”

Açılış töreninde konuşan Başkan Usta, “İlçe genelinde başlatmış olduğumuz çalışma kapsamında bugün dokuzuncu bilgi evimizi açıyoruz. Çocuklarımızı iyi eğitmek ve iyi bir gelecek kazandırmak durumundayız. Bilgi evlerinde çocuklarımıza destek olmaya, onların kariyer planlamasını yapmaya gayret ediyoruz. Burada, ana derslerin dışında çocuklarımızın kültürel ve sanatsal anlamda ufkunu genişletiyor ve daha profesyonel biçimde kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz” dedi.

“GENÇLERE HER ALANDA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

“Gençler, bizim hayallerimiz, umutlarımız, geleceğimiz. Onlar mutluysa, toplum da mutludur” diyerek gençlere her alanda destek olduklarını belirten Başkan Usta, “Küçükköy Gençlik ve Spor Merkezi yakında hizmete açılıyor. Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi’nin inşaatı da devam ediyor. İçerisinde birçok sporun yapılabileceği mekânlar ile 2 adet yüzme havuzu bulunan, daimi pazar ve otoparkın yer aldığı dev bir spor ve yaşam alanını 2019’da hizmete açmış olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Usta şöyle devam etti: “ Hem geçmişimizle bağlarını güçlendirmeleri hem de İngilizce altyapısı oluşturmaları amacıyla her yıl başarılı lise öğrencilerimizi Bosna-Hersek’e kampa gönderiyoruz. Bu etkinliğimiz devam edecek.  Yazları da çocuklarımızın kültür, sanat ve sporla ilgilenmesini sağlayacak bir gençlik kampımız olacak.”

“GAZİOSMANPAŞA’YA ÖSYM ŞUBESİ AÇIYORUZ”

Gaziosmanpaşa’ya ÖSYM şubesi açılacağının müjdesini veren Başkan Usta, “İlçemizde bir ÖSYM şubesi yoktu. Kültür Merkezimizin girişinde üç ilçeye hizmet verecek bir ÖSYM şubesi açıyoruz. Belediyenin yanındaki binayı da gençlere, eğitim, kültür, sanat alanlarında çalışmalar yapabilecekleri bir merkez olarak hizmete sunduk. Bunlarla birlikte 24 saat açık olacak bir kütüphaneyi de ilçemize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

“3 YENİ METRO HATTI, İLÇEMİZE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Başkan Usta, ilçede devam eden ulaşım çalışmaları hakkında bilgiler de verdi. Usta, “Kabataş, Mecidiyeköy ve Gaziosmanpaşa’dan geçen, İstanbul’un en büyük metro projesi, ilçemize büyük avantaj sağlayacak. İnşallah 2019 yılında hizmete girecek. Bir diğer dev proje, Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi Metro Hattı’nın da proje çalışmaları bitti. Bu hattın da 4 istasyonu ilçemizde bulunuyor. Bu yıl temeli atılacak. Yine ilçemizden geçecek olan Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy Metro Hattı’nın da proje çalışmaları bitti. Sizin destekleriniz, bizim duruşumuzu güçlendirmesi ve beklentilerin sonuçlandırılması açısından önemli” ifadelerini kullandı.

KARLITEPE BİLGİ EVİ’NDE ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM VERİLECEK

3.sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere tam gün eğitim hizmeti sunacak yeni bilgi evinde, temel branş derslerinin yanında gitar, resim, ebru, bilgisayar, drama kurslarıyla da öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeleri sağlanacak. Robotik kodlama derslerinin de verileceği Karlıtepe Bilgi Evi’nde çok amaçlı salon, kütüphane ve bilgisayar odası gibi farklı fonksiyonda derslikler bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153