banner171

GAZİOSMANPAŞA KÜÇÜKKÖY ESNAF VE SANATKARLAR ODASI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ 3. KUR BAŞLIYOR

.İSTİHDAM sorununun çözümüne yönelik Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası - İşkur KOOSGEB işbirliği ile Girişimcilik Destek Programı adı altında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” 3. Etap Eylül Ayı gerçekleştirilecek.

GAZİOSMANPAŞA KÜÇÜKKÖY ESNAF VE SANATKARLAR ODASI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ 3. KUR BAŞLIYOR

İSTİHDAM sorununun çözümüne yönelik Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası - İşkur KOOSGEB işbirliği ile Girişimcilik Destek Programı adı altında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” 3. Etap Eylül Ayı gerçekleştirilecek.

Programın ana amacı girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere 60 saatlik “Uygulamalı Girişimcilik” Eğitimi ile 27 bin lira hibe para, 70bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanmaya hak kazanacak ve HİBE Destekleriyle iş kurmaları sağlanacak.

2012 YILI İTİBARİ İLE GİRİŞİMCİLİK KURSLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR.
ŞARTLAR!

1- 19 yaşından gün almış olmak
2- İŞKUR veritabanına kayıtlı ( İşsiz olmak )
3- Girişimcilik projesinin (yapacağı işin) planının hazır olması.

Öncelikle 25 girişimci adayına Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ücretsiz Girişimcilik Kursu verilecektir. Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Salonunda gerçekleşecek eğitimin başlama tarihi 15 Eylül Perşembe Saat:09:00'da başlayacaktır.. Kursiyerler bununla ilgili müraacatlarını Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasına şahsen başvurarak, işlemlerini başlatacaklar. Başvurularınızı Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasına 12 Eylül Pazartesi Saat: 14:00' a kadar yapabilirsiniz. 13 Eylül yazılı mülakatlar yapılacak. Başvurular arasından, seçici kurul tarafından 25 girişimci aday ve 25 yedek aday 2 gün sonra ilan edilerek kursa başlayacaklar.


Eğitim süresini başarı ile tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları verilecek. Eğitimin tamamlanmasına müteakip iş kurmak isteyen adaylar İstanbul KOSGEB Müdürlüğüne Destek için başvurabilecekler.
PROGRAMIN AMACI VE GEREKÇESİ
Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması,
Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması,
Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması,
İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi,
İstihdamın artırılması,
Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi.

Girişimcilik Destek Programı 3 alt programdan oluşur:
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Yeni Girişimci Desteği
İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Minimum 60 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşan eğitim programını kapsar (girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması ve iş planı hazırlanması)
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri KOSGEB veya diğer kurum ve kuruluşlar (üniversite, İŞKUR, meslek kuruluşu, belediye v.b. tarafından düzenlenebilir,
Eğitimler, genel ve özel hedef grupları (gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar) için düzenlenir,
Eğitimlere katılanlardan ücret alınmaz.

Yeni Girişimci Desteği
Bu destekten;
Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak işini kuran girişimciler ve
İŞGEM girişimcileri faydalanabilir.

İş Geliştirme Merkezi Desteği

İş Geliştirme Merkezleri, bünyesinde barındırdığı işletmelere, işletme geliştirme danışmanlığı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı, ofis hizmetleri gibi hizmetler sunarak işletmelerin en kırılgan oldukları ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla kurulan ve işletilen merkezlerdir.
İşletme Geliştirme Merkezlerinin kuruluş başvurusu; belediyeler, üniversiteler, özel idareler, kalkınma birlikleri, meslek kuruluşları ve kar amacı gözetmeyen kooperatifler tarafından münferiden veya birlikte yapılabilir.

www.kosgeb.gov.tr

YORUM EKLE
YORUMLAR
belma öztürk
belma öztürk - 7 yıl Önce

nasil kayıt olabilirim

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153