banner171

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat merkezi Olacak...

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Gaziosmanpaşa’nın gazetecileriyle bir araya geldi.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat merkezi Olacak...
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Gaziosmanpaşa’nın gazetecileriyle bir araya geldi.

 Eroğlu, gazetecileri, Kültür ve Sanat Merkezinde ağırladı.

 Çalışan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Zekeriya Eroğlu, ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 Eroğlu Konuşmasında; Toplumun gelişmesinde kültür ve sanatın önemli bir unsur olduğunun bilinciyle her geçen yıl ilçeye vizyon kazandıran Belediyemiz, vatandaşların eğitim ve sosyal hayatına zenginlik katmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ilçede ilk ve tek olma özelliği taşıyan ve Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapımı tamamlanan Sanat Akademisinde sizleri ağırlamak istedik.

Gaziosmanpaşa için en önemli adımlardan bir tanesi, Gençlerimize sahip çıkmak adına daha çok üreterek onları, Sanat ve Kültür Üzerinde imkânlar sunmaya devam edeceğiz. Sanat Akademisi’nde alanında uzman eğitmenler tarafından 36 farklı branşta akademik düzeyde eğitimler düzenlenmektedir. Mekânsal olarak baktığımızda Gaziosmanpaşa’nın merkezinde bulunan Kültür ve Sanat Merkezimizi gençlerimize tahsis ettik.

 Eroğlu, İstanbul’da birinci önceliğini böyle bir yatırımla taçlandıran ve vizyon ortaya koyan bir belediye yoktur. Bizim amacımız yeteneği, kabiliyeti olan gençlerimizi Üniversiteye buradan göndermek ve başarılarına başarı katmaktır.


 Gaziosmanpaşa Hak Ettiği Değeri Görecek

 Eğitmenlerimiz ile istişare ederek iki tane senfoni orkestrası kurduk. Bir tanesi gençlik orkestrası ve ikincisi ise senfoni orkestrası özelikle önem veriyorum. Oradaki amacım ise Türkiye’de iki tane senfoni orkestrası var. Biri Cumhurbaşkanlığı, bir diğeri ise İBB orkestrası, bizim amacımız ise ulusal ve uluslararası organizasyonda Gaziosmanpaşa Belediyesi senfoni Orkestrası’nın anons edilmesidir. Bu zamana kadar terör olayları olarak anılan İstanbul’un kalbi olan Gaziosmanpaşa ilçemiz hak ettiği değeri almadı. Bundan sonra gençlere yaptığımız yatırımlar ile anılacaktır dedi…

Eroğlu; Gençlerin sevdiğini sever iseniz, Gençlerde sizi sever…

Mevlana mahallemizde bulunun Farika Cafe 20 bin eseri ile gençlerin zaman ayırdığı farklı bir alan oldu. Yıldıztabya, Barbaros ve Karadeniz mahallelerinde de Kütüphaneler açmayı düşünüyoruz.

 Gaziosmanpaşa’nın en Büyük Sorunlarından bir tanesi Kentsel Dönüşüm

Buradan sizin vasıtanız ile duyurmak istiyorum. Kentsel dönüşüm ile ilgili 2020 yılı içerisinde yıkımı yapılmış olan yerlerinin tamamını yapılacak. Sadece iki bölgemizde sıkıntı var. We Haliç ve Yıldıztabya projesi İBB’de idi ve yapımı durduruldu. Bu sürecinde yakından takibini yapıyoruz.

 

Eroğlu, Gaziosmanpaşa Projelerini anlatan başkan Zekeriya Eroğlu daha sonra Gaziosmanpaşa’ya katkılarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

 Sanat ve Kültür Merkezini gezdiren Eroğlu, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153