banner171

Gaziosmanpaşa'lı Hasan Berkay Günbaz’ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Avrupa 3’üncüsü milli badmintoncu Hasan Berkay Günbaz, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren milli sporcu, “10 yıldır badminton sporu ile uğraşıyorum. Geçen sene yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 3’üncülüğüm var. Bu sene Dünya Gençler Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

Gaziosmanpaşa'lı Hasan Berkay Günbaz’ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde badminton eğitimlerini sürdüren milli sporcu Hasan Berkay Günbaz, dünya şampiyonasına hazırlanıyor. İlkokul yıllarında badmintona merak duyan ve 10 yıldır bu sporla uğraşan Günbaz, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok başarıya imza attı. Avrupa şampiyonası 3’üncülüğü bulunan milli sporcu, bu yıl gerçekleştirilecek olan dünya şampiyonasına konsantre olduğunu ve sıkı çalıştığını ifade etti.

“DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI'NDA DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAYI HEDEFLİYORUM”

Milli sporcu Hasan Berkay Günbaz, “Birçok Türkiye şampiyonluğum var. Geçen sene yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 3’üncülüğüm var. Bu sene yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum. Cumhurbaşkanımızın vakıf bursları ile ilgili bir konuşması vardı ve onları dinledik. Çok güzel bir çalışma yapmışlar ve bizi gerçekten düşünmüşler. Onlara çok teşekkür ediyorum, bizlere böyle bir imkan sundukları için. 8 yaşımda başladım, 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Bunun 5 sene öncesinde spor salonlarımız böyle değildi. Soğuktu, zemin çok kötüydü. Ama bu beş yıl içinde devlet büyüklerimiz ve Belediye Başkanımız vesilesi ile çok iyi imkanlara sahibiz. Bu seneki dünya şampiyonası için çok rahat çalışma yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DERECELERİ VAR”

Hasan Berkay Günbaz’ın hocası, Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü ve Badminton Milli Takım Antrenörü Yusuf Esendemir, “Yetiştirdiğimiz öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeler. 70-80 arasında sporcumuz var. Çoğu milli sporcumuz ve dereceler aldılar. Türkiye şampiyonası dereceleri var. Gençlere gerçekten bu sporu tavsiye ediyorum. Ben de çok küçük yaşta başladım. Bir beden eğitimi öğretmenimizin bize destek vermesi ile başladım. Daha sonra maçlara gittik, Türkiye şampiyonasına gittik, yurt dışına çıktık. Bu sporun bize kazancı çok fazla oldu. Spor salonlarında eskiden bu imkan yoktu ve sayı olarak da azdı. Şu an salonların koşulları da çok iyi. Başkanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

OLİMPİYATLARA SPORCU YETİŞTİRİLİYOR 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa ve Dünya sahnesinde sesimizi duyuran genç sporculara yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Badminton sporcuları, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen idmanlarla 2024 Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Sporcular, olimpiyatlarda başarılı olup, kürsüde bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153