banner171

Gaziosmanpaşa Pazariçi ve Yıldıztabya'da dönüşüm başlıyor

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Pazariçi ve Yıldıztabya sakinlerine yönelik kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında "Küçükköy’den Gaziosmanpaşa merkeze uzanacak ve diğer projelere entegre yeni metro projesi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Gaziosmanpaşa Pazariçi ve Yıldıztabya'da dönüşüm başlıyor

YOĞUN BİR ÇALIŞMAYA GİRİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Pazariçi ve Yıldıztabya mahalle sakinlerine yönelik olarak bir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İlçemizde planlı bir kentsel dönüşüm yapılması için yoğun bir çalışmaya girdik” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül ve ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Pazariçi ve Yıldıztabya mahallelerinde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı.

ARSALARIMIZI EN UÇ NOKTASINA KADAR KULLANMIŞIZ

Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamalara şöyle başladı: "İstanbul’un merkezi noktasında olmasına rağmen Gaziosmanpaşa tam olarak şehrin içinde algılanmıyor. Hatta çocuklarımız üniversiteye gittiğinde ben Gaziosmanpaşa’da oturuyorum diyemiyor. Arkadaşlarını alıp Gaziosmanpaşa’ya getiremiyor çünkü Gaziosmanpaşa’da birlikte vakit geçirebilecekleri sosyal ve kültürel anlamda mekanlar oluşturmamışız. Gaziosmanpaşa’daki arazileri çok cömertçe kullanmışız."

Usta sözlerine şöyle devam etti: "Siyasilerin, yerel yönetimlerin, müteahhitlerin, toprak sahiplerinin herkesin bunda payı var. Çok para kazanmak için arsalarımızı en uç noktasına kadar kullanmışız. Gaziosmanpaşa, özellikle de Pazariçi ve Yıldıztabya çok yoğun yapılaşmış. Mahallerimizin bugün geldiği nokta bu durumu bize çok acı bir şekilde gösteriyor. Yani otopark yapacaksın yer bulamıyorsun, yol yapacaksın alan bulamıyorsun, yeşil alan oluşturacaksın, çocuk parkı yapacaksın, sosyal ve kültürel tesis yapacaksın ama alan yok."

HALKIMIZIN DUASINI ALMAK İSTİYORUZ

Toplantının sonlarına doğru şu açıklamayı da sözlerine ekleyen Usta : "Teknik olarak bu planlama sürecini Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla sonuçlandıracağız. Ondan sonra geriye halkımızla uzlaşmak, anlaşmak, sözleşmeyi tamamlamak ve inşaatlara başlamak kalıyor. Biz halkımızın sadece rızasını alarak değil, duasını da alarak kentsel dönüşüm yaparak güzel bir sonuç elde etmeyi arzuluyoruz.//emlak.ensonhaber.com/gaziosmanpasa-pazarici-ve-yildiztabyada-donusum-basliyor-2015-01-30.html

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153