banner171

Gaziosmanpaşa, Sanat Akademisi’ne Kavuşuyor

Gaziosmanpaşa, Sanat Akademisi’ne Kavuşuyor

Gaziosmanpaşa, Sanat Akademisi’ne Kavuşuyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede ilk ve tek olma özelliği taşıyan Sanat Akademisi'ni hizmete açıyor. 7'den 70'e herkese açık olacak Sanat Akademisi'nde, okullarda keşfedilecek olan yetenekli öğrenciler de eğitim alacak.
Gaziosmanpaşa Belediyesi kültür ve sanat alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. İlçede ilk ve tek olma özelliği taşıyan ve Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde hazırlıkları tamamlanan "Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi" hizmete açılıyor. Sanata ilgi duyan tüm Gaziosmanpaşalılar yaş sınırlaması olmaksızın Sanat Akademisi'ndeki eğitim programlarına katılabilecek. Aynı zamanda ilçedeki okullardan sanatsal yeteneği olan öğrenciler seçilerek belirli gün ve saatlerde Sanat Akademisi'nde eğitim alacak. 

USTA: "SANATIN VE KÜLTÜRÜN YAŞANDIĞI BİR ORTAM OLUŞTURUYORUZ"
Sanat Akademisi'ne açılış öncesinde ziyarette bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 8 derslik ve 1 okuma odası olan akademinin yakın zamanda tamamen açılacağını belirterek, "Bir şehrin ruh kazanması, anlam kazanması onun sanata ve kültüre verdiği değerle ölçülebilir diye düşündük. Bu anlamda ilçemizde eksikliğini gördüğümüz kültür ve sanat akademisini gençlerimizin hizmetine açıyoruz. Bugün provalarını yapmaya başladık. İnşallah yakın bir zamanda bu mekanda tüm öğrencilerimizle birlikte kültür ve sanat anlamında etkinliklerimiz devam edecek. Aslında buraya kayıtların alınmaya başlandığını görmek için ziyarette bulunduk. Ama gördüm ki birçok öğrencimiz velilerle birlikte yoğun bir ilgi ve alakayla kayıt yaptırmaya gelmişler. Bizi mutlu etti. Sanata ilgi ve alakanın arttığı, kültürün benimsendiği ve yaşandığı bir ortam oluşturuyoruz. Gençlerimiz bu talepleri arttırdığı müddetçe biz de bu alanlardaki hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

SANAT AKADEMİSİ'NE KAYITLAR BAŞLADI
8 derslik, 1 okuma odası ve 21 farklı branştan oluşan Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi'ne kayıtlar başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin alanında uzman eğitmenler eşliğinde akademik düzeyde güzel sanatlar eğitimi vereceği akademide vurmalı sazlar, telli sazlar, yaylı sazlar, nefesli sazlar, tuşlu sazlar, ses eğitimi-koro, müzik teknolojileri, dublaj-seslendirme, tiyatro, senaryo yazarlığı, yaratıcı drama, resim, sinema-televizyon, footğraf, müzikle terapi, aranjörlük, minyatür, ebru, desen çizim, hüsn-i hat ve soğuk cam boyama gibi branşlar bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153