banner171

GAZİOSMANPAŞA YENİ MEYDANA VE METROLARA KAVUŞUYOR

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni’nde konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Daha çok metro, daha çok iş, aş ve istihdam için ‘Evet’ demek lazım” dedi.

GAZİOSMANPAŞA YENİ MEYDANA VE METROLARA KAVUŞUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gaziosmanpaşa’da 4 meydanı birbirine bağlayarak 45 bin 500 metrekarelik dev bir meydan oluşturuyor. Atatürk Büstü Meydanı, Hükümet Konağı Meydanı, Kültür Merkezi Belediye Meydanı ve Cami Meydanı, İBB’nin hayata geçireceği 6 milyon 665 bin liralık projeyle birleşiyor.Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlenen törende İstanbul Milletvekili Recep Koral, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, İBB Bürokratları, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanı Temel Başalan, İBB Meclisi Üyeleri, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Gaziosmanpaşa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da yer aldı.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, 13 yılda İstanbul’a 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılda 16,5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirterek, “Gaziosmanpaşa’ya da bugüne kadar 1 milyar 700 milyon lira yatırım yaptık. Arkası gelecek. İstanbul’un altını metro ağlarıyla örmekteyiz. En fazla yarım saat yürüyerek her yere hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabileceksiniz. İnşallah 2018 yılında Kabataş-Mahmutbey Metrosu açılınca buradan Kabataş’a, Üsküdar’a Sarıyer’e, istediğiniz noktaya metroyla gidebileceksiniz” diye konuştu.İBB olarak devlete ve başka bir kuruluşa günü gelmiş 1 lira borcu olmadığını, yatırım ve hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğini anlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu;“Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerde başlattığı hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. İnşallah Vezneciler’den 3. Havalimanı’na uzanacak ve Gaziosmanpaşa’dan da geçecek yeni bir metro hattının da projesini yapıyoruz. Bunun ilk etabını İBB olarak biz bu dönem temelini atacağız. 3. Havalimanına uzanan ikinci kısmını da Ulaştırma Bakanlığımız yapacak.”İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kullanmadığı eski otobüsleri yenileyerek, malzemeleriyle birlikte Bosna’dan Afrika’ya ve Gürcistan’a kadar birçok ülkeye hediye ettiğini dile getiren Topbaş, “Sizin desteğiniz ve duruşunuz İstanbul’daki, Türkiye’deki ve mazlum coğrafyalardaki bu hizmetlerin ardının kesilmeden devam etmesini sağlıyor.


Büyük bir milletiz ve dünyaya medeniyet ne demek öğretmişiz. Bu kadim ve müjdelenmiş şehirde birlikte yaşıyoruz. Amacımız İstanbul’u dünyanın gıptayla baktığı yaşanabilir medeni bir şehir haline getirmek” şeklinde konuştu.“Sizler ne kadar bizimle beraber olursanız bu hizmetlerin ardı arkası kesilmez. Geçmişte İstanbul plansız gelişti. Susuz, kirli havalı ve çöp yığınlarıyla dolu günler yaşadı” diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;“İstanbul’un su problemini Bizans ve Osmanlı çözemedi, çözülemez dediler. Sayın Cumhurbaşkanımız çözdü ve o günden beri su problemi yok. Bizler hizmetkar olmayı en ulvi görev kabul ettik. Daha ne yapabiliriz de insanlarımız mutlu olur ve başkaları da gıptayla bakar diye düşünerek gece gündüz çalıştık. Hükümetimiz Türkiye’nin her tarafında havalimanları, yollar, üniversiteler yapıyor. Savunma sanayindeki başarılı yatırımlarımız, hepsi bunların sizin başarınız


”SAZLIDERE’YE MOLOZ DÖKENLER BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK

Sazlıdere Barajı’nın çevresine kaçak moloz dökülmesini üzüntüyle öğrendiklerini ve hemen ekip gönderdiklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Tonunda 4 liradan kaçtığı için çok daha ağır bedel ödemek zorunda kalıyoruz. Mümkün olsa da oradaki suları onların evlerine göndersek. Nasıl kıyılır tabiata ve ormana ve suya. 3 kuruştan kaçarak nasıl çevreyi kirletmeyi göze alıyorlar. Bir yazılım yaptık inşallah mecburi hale gelecek bütün hafriyat kamyonlarında. Bu kamyonlar damperlerini nerede kaldırırsa göreceğiz ve cezaları çok ağır olacak. Geleceğimizi tüketiyorlar. Bu densizliğe sessiz kalamayız. Bu yanlışlar asla affedilemez. Doğayı kirleteceksiniz, biz isiz affedeceğiz. Böyle şey olur mu? O doğanın dili yok ki? İnşallah akılları başlarına gelir veya biz getiririz.


YATIRIM VE HİZMET İÇİN EVET…

Vatandaşların 15Temmuz’da çok önemli bir duruş sergilediğini ve dünyaya millet nedir gösterdiklerini kaydeden Topbaş, “Hiçbir toplumun yapamayacağını yaptınız. Ben de bir şehit torunuyum. Bu toprak şehitlerimizden bize emanet ve bu ülkeye daha ne yaparsak az. Hiçbir yerde medeniyetin izlerine dokunmayan bir ecdada sahibiz. Gaziosmanpaşa’ya daha çok metro diyorsak, evet demek lazım. Sorunlar bitsin daha çok hizmet gelsin diyorsak evet demek lazım. İstihdama çözüm, aş, iş diyorsak, evet demek lazım. Daha yapacak çok işimiz var, yeter ki siz bizim yanımızda olun” diye konuştu.İstanbul Milletvekili Recep Koral da 1994’ten itibaren Gaziosmanpaşa ve İstanbul’da çok büyük yatırım ve hizmetlerin yapıldığını ifade ederek, “Siz bize evet dediniz. Biz de ne istiyorsanız gerçekleştirdik. İstanbul’da ve Türkiye’de yapılacak ne hizmet varsa evet deyip yapıyoruz. Evet demezseniz hiçbir şey yapılamaz. Bu meydanın altındaki altgeçidi Sayın Cumhurbaşkanımız yapmıştı. Her Yere Metro Her Yerde Metro diyen Kadir Topbaş abimiz de üstünü çok daha güzel bir hal getirecek. Bunda sonra bizden evet sizden evet” diye konuştu.Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, yapılacak meydanın ilçenin tek meydanı olması nedeniyle çok önemli olduğunu belirterek, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a meydanı yeniden düzenleyerek güzelleştireceği için teşekkür etti.


İBB’nin Gaziosmanpaşa’da meydanın yanı sıra, yüzme havuzu, otopark ve spor kompleksi gibi çok önemli yeni projeler de gerçekleştireceğini ifade eden Hasan Tahsin Usta, “İstanbul’un önemli yatırım ve Gaziosmanpaşa için en önemli proje olan 24 kilometrelik Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun 4 istasyonu ilçemizden geçiyor. Gaziosmanpaşa’nın metro hatlarına ve İstanbul’un her noktasına entegrasyonu adına çok çok önemli” diye konuştu.Törende konuşmaların ardından Kadir Topbaş ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte butona basarak Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirdi. Topbaş, daha sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Keşkek Festivali kapsamında vatandaşlara keşkek dağıttı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra Gaziosmanpaşa Gopark'ta düzenlenen "Gaziosmanpaşa Çınarlarıyla Buluşuyor" programında ilçedeki 50 yaş üstü vatandaşlarla buluştu. Kenidisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada İstanbul'un ve Türkiye'nin geçmişiyle kıyaslanamayacak büyük gelişmeler yaşadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153