banner171

Gaziosmanpaşa'da 100 Bin TL Vatandaşlara Dağıtıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan Tüketici Hakları Masası, vatandaşın hakkını korumaya ve yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Gaziosmanpaşa'da 100 Bin TL Vatandaşlara Dağıtıldı
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Tüketici Hakları Masası tarafından bankalardan vatandaşlar adına tahsil edilen yaklaşık 100 bin TL’yi, 50 hak sahibine dağıttı.
 

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan Tüketici Hakları Masası vatandaşların bankalarla yaşadığı özellikle kredi dosya masrafı, kredi kartı üyelik bedeli gibi sorunları çözmede büyük bir başarı gösteriyor. Tüketici Hakları Masası sadece 2014 yılı içinde 1 milyon TL, 2015 yılının ilk 3 ayında ise 200 bin TL’yi bankalardan tahsil etti. Tüketici haklarına yönelik çalışmaları sonucu aldığı ödüllerle de dikkat çeken Tüketici Hakları Masası, 50 kişinin yaklaşık 100 bin TL’sini daha bankalardan tahsil etme başarısı gösterdi. Tahsil edilen bu paralar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın da katıldığı bir programla hak sahiplerine iade edildi.

‘HAKSIZLIKLARA KARŞI HALKIMIZLA BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ’
Programda konuşan Başkan Usta, “Toplumun her kesimini ilgilendiren bir hizmet yaptığımızı düşünüyoruz. Belediyeler son zamanlarda, geçmişten beri alışılagelmiş haliyle şehrin yol, temizlik, otopark, yeşil alan, çocuk oyun alanları gibi ihtiyaçlarının hizmetlerin dışında sosyal faaliyetleri ön plana alan bir anlayışı güdüyor. Günlük hayatta birçoğumuz ilgilendiren hususlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Tüketici Hakları Masamız da ihtiyaçlara göre şekillenen bir çalışma ortaya koyuyor. Kredi kartlarından tutun devre mülk alım satımına, kapıdan satıştan araba alım satımına ve kredi dosya masrafına kadar aklınıza ne geliyorsa bu birimimiz vasıtasıyla haksızlıklara karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Türkiye’de ilk kez bir belediye ücret almadan vatandaşlarımız adına böyle bir sorumluluk üstleniyor. Ben Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızdan bu konuda ödül alan ilk Belediye olmamızı sağlayan ve 4 yıldır da İBB Zabıta Daire Başkanlığı’ndan ödül alan birimimize, onun başındaki Osman İlhan kardeşimize ve ekibimize sizler adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  
 

2015 YILI İÇİNDE 200 BİN TL TAHSİL EDİLDİ

Tüketici Hakları Masası tarafından geçen yıl 1 milyon TL’lik bir meblağın vatandaşlar adına tahsil edildiği bilgisini veren Başkan Usta, “İnşallah bu yıl hedefi aşacağız. 2015 yılı içindeki 3 aylık sürede 200 bin TL’yi aşkın bir para tahsil edildi. Bu gösteriyor ki, 2015 yılında hedeflenen rakam geçen seneyi aşmış olacak. Bu sadece hak sahiplerinin parasını geri kazanmakla sınırlı kalmıyor. Haksızlığa uğrayanların da bu konuda daha çok duyarlı olmasını, daha dikkatli olmasını sağlaması adına örneklik teşkil ediyor. Bu birimimize şahsım adına da teşekkür ediyorum. Çünkü kızımın bin lirayı aşan telefon parasını geri aldılar.” dedi.

BAŞKAN USTA, ŞEHİT SAVCI KİRAZ’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Dün Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yönelik saldırıyla ilgili de konuşan Başkan Usta, şunları söyledi:
“Bugün Türkiye büyük bir üzüntü yaşıyor. Dün bir savcımızı vahim bir saldırı sonucu kaybettik. Bugün inşallah cenazesine katılacağız. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için nasıl burada birlikte mücadele ediyorsak, nasıl hakkımızı söke söke almayı biliyorsak inşallah bundan sonra da ülkemizin bu tip önemli sorunlarına karşı da birlikte mücadele edeceğiz. Buna millet olarak ihtiyacımız var. Mücadeleyi birlikte yürüterek bunları yapanlardan hesabını söke söke soracağız. Onlar da bunun bedelini mutlaka ödemek zorunda.”

Başkan Usta, diğer vatandaşları temsile iki kişiye tahsil edilen paralarını takdim etti. Alaaddin Sevinç adlı vatandaşa kredi dosya masrafı parası olan 7 bin 467 TL’yi takdim eden Başkan Usta, ‘Alaaddin bu parayla sen başka iş yapmazsın ki’ diyerek espri yaptı. Başkan Usta, ardından Behiye Çekiççioğlu isimli vatandaşın tahsil edilen 3 bin 209 TL’lik ev kredi dosya masraf parasını teslim etti.


Paralarını tahsil eden vatandaşlar ise bu hizmetten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Başkan Hasan Tahsin Usta’ya teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 22:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakki hukuku dusunen baskanimiza bakin
hakki hukuku dusunen baskanimiza bakin - 9 yıl Önce

baglarbasi caddesinden saglam agaclari hunharca sokup yerine bespara etmez sacma sapan buralarda yetismesi mucize olan palmiye agaclarini kimbilor kacparaya mal edip buraya diken be iki gun sonra yapraklari dokulmeye baslayinca onlari iplerle baglayan belediye baskanimiza sesleniyorum bunlarin maliyetini ihtiyaci olanlara dagitsaydiniz ramazanda daha cok dua alirdiniz palmiye agacini kendina faydasi yok ne golgesi var ne se kuslar ona konup yuva yapabilir iyice sacmaladiniz

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153