banner171

Gaziosmanpaşa'da 2 Bin 500 Anne Kahvaltıda Buluştu

Gaziosmanpaşa'da 2 Bin 500 Anne Kahvaltıda Buluştu

Gaziosmanpaşa'da 2 Bin 500 Anne Kahvaltıda Buluştu
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, Anneler Günü sebebiyle 2 bin 500 anneyi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Park’ında düzenlenen kahvaltı programıyla bir araya getirdi. Anneler, halaylar ve horonlarla gönüllerince eğlendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Park’ında Anneler Günü’ne özel düzenlenen etkinlikle 2 bin 500 anne kahvaltılı programda bir araya getirdi. TRT sanatçısı Sabahat Aslan, her yöreden şarkılar ve türküler seslendirerek anneleri doyasıya eğlendirdi. Halaylar ve horonlar eşliğinde devam eden etkinlikte tüm annelere çiçekler ve broşlar takdim edildi. Etkinlik Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yaptığı konuşmayla devam etti.

“Her gününüz anneler günü gibi geçsin diye dua ediyorum”
Tüm annelerin gününü kutlayarak sözlerine başlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan aziz Gaziosmanpaşalı anneler hepinizin anneler gününü tebrik ediyorum. Her gününüz anneler günü gibi geçsin diye dua ediyorum. Sizleri hiçbir zaman Cenab-ı Hak huzursuz ve mutsuz bırakmasın diye de duada bulunuyorum. Bugün burada sabahın erken saatlerinde bizleri bir araya getiren öncelikle kadın ve aile müdürümüz başta olmak üzere siz değerli siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“En büyük hedefimiz tüm dünyaya insanlık mesajı göndermektir”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Hollanda’da yapılan muameleyi hatırlatan Başkan Usta, “Aranızda dolaşırken Almanya’dan, Fransa’dan dostlarımızın olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Sultangazi’den Fatih’ten gelen hanımefendiler vardı. Hususen onlara teşekkür etmek istiyorum. Çünkü yaklaşımları duyguları bizleri gerçekten heyecanlandırdı. Özellikle Fransa’dan gelip, bir hanımefendi 5 yıldır buradayım dedi. Böyle bir insani özelliği yurtdışında bulmak herhalde mümkün olmaz. Buradan Fransa’ya da, Hollanda’ya da, Almanya’ya da bizim Aile ve Kadın Bakanımızı orada köpekleriyle, atlarıyla korkutmaya çalışan başta Hollanda’ya da sizleri ve sizlerin ortaya koyduğu birlik beraberliği mesaj olarak göndermek istiyoruz. Bizim insanlık olarak en büyük hedefimiz sadece kendi içimizdeki huzuru, birlik beraberliği teşhis etmek değil tüm dünyaya insanlık mesajı göndermektir. Siz burada en canlı örneğini ortaya koydunuz” şeklinde konuştu.

“Hatırlanmak çok güzel”
İki çocuk annesi olduğunu ifade eden Ayten Dinç, “Kahvaltımızı yaptık. Çok teşekkür ediyoruz belediye başkanımıza. Resim çekildik. Hediyemizi aldık. İki tane çocuğum var biri Denizli’de okuyor. O artık gelemez. Telefonla konuşuyoruz. Güzel geçiyor. Kızım hediye getiriyor. Çok memnun oluyorum. Torunlarım var. Böyle bir etkinliği de katılıyoruz. Çok güzel. Hatırlanmak çok güzel” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir gün bize anneliğimizi hatırlatıyor”
Gaziosmanpaşalı annelerden Aysel Özyurt, “Bütün annelerin günü kutlu olsun.Hasan Tahsin Bey’e çok teşekkür ediyorum böyle bir günü organize ettiği için. Kursiyerleriyiz kendisinin. Kahvaltıyla başladık. Çok güzel eğleniyoruz. Bütün anneler toplandık.Aslında benim için anneler günü bir gün olmaması lazım. Her gün annelerimizin günü ama böyle bir yapılması da çok güzel bir şey. Böyle bir gün bize anneliğimizi hatırlatıyor. Çok güzel bir duygu” dedi.
Etkinlik sonunda ilçedeki Kadın Koordinasyon Merkezi El Sanatları kurslarında başarılı olan annelere sertifika verilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153