banner171

Gaziosmanpaşa’da 23 Nisan ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ Coşkuyla Kutlanıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bu yıl ‘Barışın Minik Elçileri’ olan Dünya’nın 5 farklı ülkesinden katılan çocuklarla birlikte renkli ve eğlenceli bir kutlama programı düzenledi.

Gaziosmanpaşa’da 23 Nisan ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ Coşkuyla Kutlanıyor
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği ‘Barışın Minik Elçileri’ programı Gaziosmanpaşa Belediye bahçesinde gerçekleştirildi. Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Dünya’nın 5 farklı ülkesinden 102 çocuk katıldı. Şenlikte Gaziosmanpaşa’ya bağlı 6 okuldan katılan öğrenciler Türkiye’deki farklı yörelerin halk oyunlarını sergiledikten sonra Arnavutluk, Moldova, KKTC, Azerbaycan ve Sırbistan olmak üzere 5 farklı ülkeden katılan çocuklar da yöresel halk oyunlarını oynadı. Folklor gösterilerinin yanı sıra şenlik alanında animasyon ekiplerinin yüz boyama ve sosis balon yapma etkinliği de gerçekleştirildi.

Coşkuyla kutlanan şenlikte Pepe Müzikali, Sezgin Maden Show, Hacivat-Karagöz ve İllüzyonist gösterileri sergilendi. Tahtabacak ve palyaçonun da sahne aldığı etkinlikte çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Etkinliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı Oktay Çağatay ve ilçe protokolü de katıldı. Şenlikte konuşma yapan Başkan Usta geçmişe sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek: “Biz biliyoruz ki geçmişi olmayanın geleceği olmaz. O zaman bugün burada bütün okul öğrencilerimizin ortaya koyduğu geleneksel halk oyunlarımızı izledik. Tabi ki onlarla birlikte geleneksel müziklerimizi de paylaştık. Bizim belki de sizlerden daha fazla heyecan duyduğumuz, sizlerden daha fazla arzu ettiğimiz bir güzelliği bize yaşattınız. Bir ağaç düşünün ki o ağacın kökleri yoksa yaşar mı? Yaşamaz. Kökleri var fakat yaprakları yoksa meyve verir mi? Vermez. Ağaçlar meyve vermezse, çiçek açmazsa sadece ağaç olarak kalır. İşte sizler bu güzellikleri bize yaşatmazsanız geçmişinize, geleneğinize sahip çıkmazsanız, sizler de gelecekte bu güzelliklerden bu faaliyetlerden, bu etkinliklerden mahrum kalırsınız. Bu bakımdan geçmişten bugüne kadar bizler getirebildiğimiz kadar, taşıyabildiğimiz kadarıyla sizlere emanet ettiğimiz bu geleneksel halk oyunlarımızı sizlerle geleceğe taşımanın keyfini birlikte yaşadık.’’ dedi.

23 Nisan tarihinde de düzenlenecek olan etkinlikte çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilecek. Ayrıca çeşitli yarışmaların yanı sıra, Canım Kardeşim Müzikali ve Volkan Yürük Kukla Gösterisi izleyenlerle birlikte olacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153