banner171

Gaziosmanpaşa'da 2500 Çocuğun Eğitim Göreceği Yaz Spor Okulları Başladı

2500 Çocuğun Eğitim Göreceği Yaz Spor Okulları Başladı

Gaziosmanpaşa'da 2500 Çocuğun Eğitim Göreceği Yaz Spor Okulları Başladı
 Gaziosmanpaşalı çocuklar bu yaz hem eğlenecek hem de öğrenecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin öğrencilere spor sevgisi aşılamak, spor kültürünü geliştirmek ve yetenekli gençleri yetiştirmek üzere gerçekleştirdiği Yaz Spor Okulları, yeni dönemine başladı. 8 farklı branşta eğitim veren Yaz Spor Okulları'ndan Avrupa üçüncülüğü de çıktı.
Gaziosmanpaşa’da gençlere spor sevgisini aşılamak ve yetenekli gençleri spora kazandırmak amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulları, yeni dönemine başladı. 7-18 yaş arası 2 bin 500 çocuğa Yaz Spor Okullarında basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, karate, güreş, badminton ve taekwondo gibi 8 branşta eğitim verilecek. 

Yeni eğitim döneminin açılışı, karate ve taekwondo branşlarının başlanıgıç öğrencilerinden oluşan 100 çocuğun gösterisi ile başladı. Açılışta Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da geleceğin profesyonel sporcularını yalnız bırakmadı.

6 yaşında yaz spor okullarında eğitim görerek spora başlayıp, 11 yıldır devam eden karateci Ahmet Hakan Bolat, Kosova’da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldu. Başkan Usta da bu okullardan yetişip Avrupa’da derece alan sporculara madalyalarını takdim etti.

Çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Usta, “Çocuklar bizim hep geleceğimiz diyoruz ama gelecekle ilgili nasıl bir planlama yapıyoruz bu soruyu sormak istiyoruz kendimize. Her yıl geleneksel olarak başlattığımız yaz spor okulları kapsamında bu yıl 8 kategoride sporla ilgili eğitim veriyoruz. Bugün burada taekwondo ve karate sporu ile ilgili gösterilerimiz olacak. Devam etmek isteyen sporcularımızı da profesyonel olarak yetiştiriyoruz. Belediyemizin masa tenisi takımı bu sene 1. lige yükseldi ve milli takıma oyuncu gönderdik. Burada sporcuların profesyonelliğe geçişte yaz spor okullarında bir test imkanı yakalıyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Küçükköy Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi'nin yıl sonunda hizmete gireceği müjdesini de veren Usta, ''Önümüzdeki yıl Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi de hizmete girecek. Yürüyüş ve bisiklet yolları da yapıyoruz. Biz spora her zaman destek vermeye hazırız. İstiyoruz ki her bir öğrencimiz en az bir tane spor dalıyla uğraşsın'' dedi ve çocuklara bununla ilgili istedikleri her imkanı sağlayacağının da sözünü verdi.

Yaz spor okuluna yeni başlayan çiçeği burnunda minik karateci Elanur Çiçek, “Burada karate öğreniyorum ve çok eğlenceli çalışmalar yapıyoruz. Bazen oyunlar oynayıp spor yapıyoruz. Bu spora başlamak aklıma televizyonda izlediğim şeylerden geldi. Yaz tatilimi spor yaparak değerlendiriyorum” dedi.

Avrupa üçüncüsü Ahmet Hakan Bolat ise ''Burada karate sporu yapıyoruz, tamamen savunma amaçlı bir spor. Kötü alışkanlıklardan uzağız, burada günde çift idman yapıyoruz zaten. Kosova’da yapılan 17’nci Avrupa Şampiyonası’nda 3’üncü olduk. Biz normalde gitmeyi planlamıyorduk çünkü imkanımız yoktu. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz, bize maddi manevi çok yardımcı oldu” diye konuştu.   

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153