banner171

Taksim'de Mescid-i Aksa için büyük yürüyüş

Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırıları protesto için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bugün saat 20.00’da Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne yürüyüş düzenlenecek.

Taksim'de Mescid-i Aksa için büyük yürüyüş
 Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı.
Aksa içinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii'ni içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü.

Olayın ardından İsrail yönetimi Aksa'ya giriş çıkışları saat 08.00 ila 10.00 arasında kapattı.

İsrail'in geçtiğimiz günlerde 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'ya girişleri gün boyu kapatarak Aksa'nın İbrahim Camisi gibi Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi için kamuoyu hazırladığı belirtiliyor.

İsrail yönetimi şu sıralarda Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaptığı, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçtüğü dile getiriliyor.

Mescid-i Aksa’ya yönelik bu saldırılarını protesto için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bugün saat 20.00’da Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne yürüyüş düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 23:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153