banner171

Gaziosmanpaşa'da 30 Bin Eserlik Millet Kıraathanesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Gaziosmanpaşa'da okuma ve araştırma alanları hızla artmaya devam ediyor. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda hizmete açılan kütüphanenin ardından Mevlana Mahallesi de 30 bin eserlik Millet Kıraathanesi’ne kavuşuyor.

Gaziosmanpaşa'da 30 Bin Eserlik Millet Kıraathanesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kültürel yaşama katkı sağlamak amacıyla Mevlana Mahallesi’nde inşa ettiği Millet Kıraathanesi’nde hazırlıklar tamamlanmak üzere. 7’den 70’e herkese hitap edecek olan kıraathanede çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik toplam 30 bin eser yer alacak. Birçok konu hakkında güncel yayına erişme imkanı da sunan kütüphane bölümünde öğrenciler hem sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma hem de sosyalleşme fırsatı bulacak. Engelli vatandaşların kitap okuyup güzel vakit geçirebilmesi için kabartmalı kitaplar da kütüphanede yerini aldı.

Toplam 1.000 m² alanda 3 kat üzerinde inşa edilen Millet Kıraathanesi, doğa manzarası ve yeşil alanları ile bölge halkına hizmet verecek. Sosyal etkinlik alanları, kafeteryası ve mescidiyle birçok ihtiyacın düşünüldüğü Millet Kıraathanesi, öğrencilerin ve kitap meraklılarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelecek. Kitapseverler, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ikramı olan sıcak içeceklerini yudumlarken yeşil doğa manzarasına karşı kitap okumanın keyfine varacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153