banner171

Gaziosmanpaşa’da 50 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor

Gaziosmanpaşa'da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın büyük katkılarıyla önemli bir çalışma hayata geçiriliyor. İlçede, halkın yoğun olarak yaşadığı yerleşim alanları üzerinde bulunan yüksek gerilim hatları sökülerek, yer altına alınıyor.

Gaziosmanpaşa’da 50 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor

 Gaziosmanpaşa'da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın büyük katkılarıyla önemli bir çalışma hayata geçiriliyor. İlçede, halkın yoğun olarak yaşadığı yerleşim alanları üzerinde bulunan yüksek gerilim hatları sökülerek, yer altına alınıyor.

Vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli yaşam ortamları sunmayı amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçede geniş kapsamlı bir altyapı seferberliği başlatan belediyemiz, enerji altyapısı anlamında ilklere imza atıyor.

İlçe genelindeki elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları hızla devam ederken, Karadeniz Mahallesi, Barbaros Hayrettin Paşa, Yeni Mahalle, Karayolları Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi ve Mevlana Mahallesi üzerinden geçen Yüksek Gerilim Enerji İletim Hatları’nın deplase çalışmalarına da başlandı. Bu kapsamda ilçedeki Enerji İletim Hatları ve direkleri sökülerek taşınıyor. Yüksek gerilim hatlarının taşınmasının yanı sıra bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da yapılarak arıza kaynaklı kesintilerin son bulması hedefleniyor.

175 BİN KİLOMETRE KABLO YER ALTINA ALINIYOR

İlçede, ev, iş yeri ve okulların üzerinden geçerek tehlike oluşturan, alçak gerilim havai hatlarının yer altına alınması çalışmaları ise sürüyor. Kabloların yer altına alınmasını kapsayan “Kapalı Ring Sistemi” ile enerji altyapısında devrim niteliğinde yeni bir proje hayata geçiriliyor. Bu yeni sistem tamamlandığında Gaziosmanpaşa'da arıza kaynaklı elektrik kesintileri artık son bulacak. Çalışmalar kapsamında, 175 Bin metre kablo yer altına taşınıyor. BEDAŞ ile yapılan ortak çalışmayla, Karadeniz Mahallesi’nde kabloların yer altına alınması tamamlanırken, Kazım Karabekir ve Yeni Mahalle’de çalışmalar sürüyor. Fevzi Çakmak, Barbaros Hayrettin Paşa ve Sarıgöl Mahallelerinde de çalışmalara başlandı.

Alçak gerilim kablolarının yer altına alınmasının yanında, mevcut aydınlatma sistemlerinin de bakımı yapılarak bunlara yenileri ekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında Gaziosmanpaşa’da, cadde ve sokaklar daha modern ve aydınlık hale gelmiş olacak. Ayrıca bu çalışmayla görüntü kirliliğinin de önüne geçilerek, caddeler daha estetik bir görünüm kazandırılması amaçlanıyor.

Tarihinin en büyük alt yapı yenileme seferberliğinin başladığı Gaziosmanpaşa ‘da geçmişe dönük sorunları tek tek çözüme kavuşturan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: “İlçenin tamamını ele alan çalışmalarımızla geleceğe miras bir ilçe bırakma amacındayız. Gördük ki altyapı anlamında 50 yıllık bir sorun ile karşı karşıyayız. İlçemizde elektrik hatlarını yer altına alarak, vatandaşlarımızı bunun olumsuz etkilerinden uzak tutuyor ve çürümeye yüz tutmuş sistemleri yenilemiş oluyoruz. Tüm bunları ilgili bakanlıklarımızın destekleri ile yaparken, ilçemizdeki altyapı sistemlerini de son teknolojiye uygun hale getiriyoruz. Gaziosmanpaşa’yı kaliteli, modern ve estetik görünümlü bir ilçe haline getirmek için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153