banner171

Gaziosmanpaşa'da 8 Katlı Bina Alev Alev Yandı

Gaziosmanpaşa’da bir sitedeki 8 katlı binanın çatısı, asansör boşluğundaki elektrik kablolarının yanması sonucu alev alev yandı.

Gaziosmanpaşa'da 8 Katlı Bina Alev Alev Yandı
 Gaziosmanpaşa'da bir sitedeki 8 katlı binanın çatısı, asansör boşluğundaki elektrik kablolarının yanması sonucu alev alev yandı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen çok sayıda vatandaş ambulansla hastaneye kaldırılırken, binada mahsur kalan yaşlı bir kadınla bir bebeğin korkusu yüzlerine yansıdı.
Yangın, saat 21.30 sıralarında Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi Akşemsettin Bulvarı üzerindeki bir sitenin içerisindeki 8 katlı bir binaya meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın asansör boşluğundaki elektrik kabloları henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Asansör boşluğunda başlayarak büyüyen alevler bir anda binanın çatısını sardı. Çatının alev alev yandığını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Akşemsettin, Eyüp, Gazi ve Şişli'ye bağlı itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Çatıya ulaşan itfaiye ekipleri dört bir yandan yangına müdahale etti. Müdahalenin ardından kısa bir süre sonra yangın kontrol altına alındı.

DUMANDAN ETKİLENEN VATANDAŞLAR BİNADA MAHSUR KALDI

Yangının kontrol altına alınmasının ardından çatıdan 8'inci kata sıçrayan alevler nedeniyle binada yaşayan bazı vatandaşlar dumandan etkilendi. Bu nedenle binadan çıkamayan vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri koştu. İtfaiye merdivenleriyle binaya uzanan ekipler, mahsur kalan vatandaşları merdiven aracılığıyla kurtardı. Yangın nedeniyle site sakinleri ise büyük panik yaşadı.

İTFAİYE ERLERİ YATALAK YAŞLI KADINI DAİREYE GİREREK KURTARDI

Öte yandan, binada oturan vatandaşlar itfaiye ekiplerine 8'inci katta yatalak yaşlı bir kadının mahsur kaldığını bildirdi. Yangından oluşan dumanın daireye sızması üzerine 8'inci katta mahsur kalan yatalak hastayı itfaiye ekipleri daireye girerek kurtardı. Tekerlikli sedyeye koyulan yaşlı kadın sağlık ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere ambulansa götürüldü. Binadan çıkartılan yaşlı kadının gözlerindeki korku yüzüne yansıdı.

MİNİK BEBEK VE BABASI BÜYÜK KORKU YAŞADI

Yangından dolayı binada mahsur kalanlardan biri de minik bir bebek ve babasıydı. Yaşadığı binada yangın çıktığını gören baba, çocuğunu alarak binadan çıktı. Minik bebek ve babası yaşadıkları binanın yanışını korkulu gözlerle izledi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangın itfaiye ekipleri tarafından tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları yapılmasının ardından site sakinleri rahat bir nefes aldı.

Polis ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153