banner171

Gaziosmanpaşa'da ‘Aile Eğitimleri’ başladı

Kadın Koordinasyon Merkezi ‘Aile Eğitimleri’ başladı

Gaziosmanpaşa'da ‘Aile Eğitimleri’ başladı

Bugüne kadar düzenlediği kurslarla kadınların mesleki ve hobi kurslarında kendilerini geliştirmelerini amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, toplumun en temel öğesi olan ailenin gelişmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla aile eğitim programlarını başlattı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve sertifikalı aile eğitimleriyle, büyüme ve gelişmenin her aşamasında çocuğu korumak ve sağlıklı nesiller yetişmesi amacıyla ailelere yardımcı olmayı hedefliyor. Çocuğun eğitimini öncelikle ailede aldığını ve ailenin çocuğun gelişmesi, topluma uygun bir birey olmasında çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Kadın Koordinasyon Merkezi yetkilileri, düzenledikleri eğitim programlarıyla ailelere çocuk gelişimi konusunda destek oluyor. Kadın Koordinasyon Merkezi’nce düzenlenen 0-18 yaş aile eğitimi programı çocukların yaş ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş olmak üzere dört ana başlık altında toplanırken, her bir ana başlık 14 oturumdan oluşuyor.

Kurslara katılan Gaziosmanpaşalılar kadın olmak, güvenli annelik, doğum ve loğusalık, yeni doğan ve süt çocukluğu, çocuk sağlığı, anne-çocuk beslenmesi, motor gelişimi, dil geliştirme, çocuk ihmal ve istismarı, etkili iletişim, çocuklarla nitelikli zaman geçirme, olumlu davranış kazandırma, bedensel ve cinsel gelişim, sosyal ve akademik gelişim, etkili problem çözme, davranışsal sorunlar ve aile sistemi gibi birbirinden önemli konularda eğitim görüyorlar. Kursiyerler ayrıca, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların gelişimi ve eğitimlerinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda da bilgilendiriliyor.

İlk olarak Karayolları Mahallesi Hizmet Binası’nda başlatılan ve daha sonra tüm hizmet binalarında devam edilmesi planlanan eğitimlere kayıt olmak isteyen vatandaşlar, Gaziosmanpaşa Belediyesi Sarıgöl Hizmet Binası’na başvurabilir ya da 0212 564 06 64 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153