banner171

Gaziosmanpaşa'da atık yağlarınızı kapınızdan alınıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından "Engellilere Engelsiz Hayat" sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan bitkisel atık yağlar, yürüme engellilere tekerlekli sandalye ve okullara ise temizlik malzemesi olarak geri dönüyor.

Gaziosmanpaşa'da atık yağlarınızı kapınızdan alınıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve atık yağ toplama konusunda lisans sahibi olan firmalar "Engellilere Engelsiz Hayat" sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldi.

Proje, toplanan bitkisel atık yağların karşılığı olarak engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin edilmesi temeline dayanıyor. Okullarda toplanan bitkisel atık yağlar karşılığında ise okullarımızın temizlik malzemesi ihtiyaçlarına katkı sağlanıyor.

Proje kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince hizmet binaları, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri, Kadın Koordinasyon Merkezleri, Muhtarlıklar, Aile Sağlığı Merkezleri, okullar, camiler vb. 200 noktada bitkisel atık yağlar toplanıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri ayrıca, evlerde ve iş yerlerinde kızartma işlemleri sonucu ortaya çıkan bitkisel atık yağların 5 litre ve üzeri miktarlarda olması halinde atık yağları vatandaşların evlerinden alıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA, atıkların kaynağında ayrıştırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Çevrenin korunması, toplumsal bilincin artırılması, ham madde tasarrufu, doğal kaynakların korunması, kişi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amacıyla ilçemizdeki 200 noktada bitkisel atık yağları topluyoruz. Bunun sonucu olarak da engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Ben tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya ve engelli kardeşlerimize destek olmaya çağırıyorum.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153