banner171

Gaziosmanpaşa’da beş farklı bölgede binalar yenilenecek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümünde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında depreme dayanıksız gecekondu ve binaların yıkımını gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa’da beş farklı bölgede binalar yenilenecek
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, 17 Ağustos  Gölcük Depremi'nin yıldönümünde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında depreme dayanıksız gecekondu ve binaların yıkımını gerçekleştirdi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı günden itibaren 3 bin 700 binayı yıkan  Gaziosmanpaşa Belediyesi, dönüşüm çalışmaları kapsamında daha önceden boşaltılmış depreme dayanıksız binaların yıkım işlemini hızla gerçekleştiriyor. İlçe genelinde yıkımı devam eden 300 konut içinde yer alan Yıldıztabya Mahallesi'ndeki bazı binalar da yıkıldı.

"17 Ağustos Depremi hafızalarda"

Yıldıztabya Mahallesi'ndeki dönüşümü yerinde takip eden  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı  Hasan Tahsin Usta çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Depremle yaşamak gerçeğinin altını çizen Başkan Usta, 17 Ağustos  Gölcük Depremi'nin hala hafızalarda taze olarak kaldığını söyledi. Dönüşümün sadece binalarda yapılmadığını da belirten Usta konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Kentsel dönüşüm bu ülkenin deprem sorununu ortadan kaldıracak hem de yeni yerleşim alanlarını insanların yaşamına sunacak önemli bir fırsat.  Dönüşüm yaptığımız tüm alanlarda depremi dikkate alıyoruz. Bizim için birinci unsur deprem. Bizim binaları tek başına depreme dayanıklı yapmamız yeterli değil. Bunların alt yapılarını, ulaşım yollarını, itfaiye, ambulans gibi karşılaması zorunlu olan ihtiyaçları da bu dönüşüm çalışmalarında dikkate alıyoruz. Bunun sonunda tamamen yenilenmiş, alt yapısıyla, donatısıyla son derece güvenli ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz."

2 bin konutun inşaatı bitti

Kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıksız birbirinden bağımsız gecekondu ve binaların yıkımı gerçekleştirilip, bu yapıların yerine daha sağlam, uzun ömürlü ve deprem yönetmeliğine uygun modern yapılar inşa edilecek. İlçe genelinde bugüne kadar 3 bin 700 konut yıkılıp 2 bin konutun yapımı bitmiş durumda. Halihazırda 300 binanın yıkımına devam edilirken yapımı devam eden konut sayısı ise 3 bin olarak açıklandı. Öte yandan, yıkım yapılacak yerler drone ile görüntülenmişti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153