banner171

Gaziosmanpaşa'da Bilgi Evlerinde Yeni Dönem Heyecanı Başladı

Bilgi Evlerinde Yeni Dönem Heyecanı Başladı

Gaziosmanpaşa'da Bilgi Evlerinde Yeni Dönem Heyecanı Başladı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi bilgi evleri 2019-2020 eğitim yılına başladı. Bilgi evlerine ilk kez katılan öğrenciler mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadı. Öğrenciler, yeni dönemde etüt derslerinden sanat kurslarına, yarışmalardan atölye çalışmalarına varan etkinliklerle hem öğrenecek hem de yeteneklerini geliştirecek.
Her yıl binlerce öğrenciyi eğitim ve kurslarla buluşturan Gaziosmanpaşa Belediyesi bilgi evlerinde yeni dönem heyecanı yaşanıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle ilçedeki 10 bilgi evinde 2019-2020 eğitim yılı start aldı. Bilgi evine katılmanın mutluluğunu yaşayan öğrencileri, eğitici ve eğlenceli etkinliklerle dolu bir eğitim yılı bekliyor. Öğrenciler, okul başarılarına katkı sağlayacak etüt derslerinden kültür-sanat kurslarına, atölye çalışmalarından gezilere kadar birçok aktiviteyle hem sosyalleşme hem de yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak.

BİLGİ EVLERİ ÇOCUKLARIN İKİNCİ EVİ OLDU

Bilgi evleri, her geçen yıl artan öğrenci sayısı, aile sıcaklığında verilen eğitimleri ile çocukların adeta ikinci evi oldu. İlçedeki 10 bilgi evinde uzman eğitmen kadrosuyla 3’üncü sınıftan 7’inci sınıfa kadar Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, İngilizce ve Din Kültürü branşlarında eğitimler veriliyor. 8’inci sınıflar için ise LGS'ye hazırlık kapsamında eğitimler düzenleniyor. Teorik bilgileri, pratiğe dönüştürmek için yıl boyunca atölye, hobi ve etkinlik kulüpleri de öğrencilere hizmet veriyor.

GELECEĞİN YERLİ VE MİLLİ YAZILIMCILARI YETİŞİYOR

Geleceğin yerli ve milli yazılımcılarını yetiştirmek için Gaziosmanpaşa Belediyesi bilgi evlerinde öğrencilere robotik kodlama, 3D tasarım ve yazılım alanında eğitimler veriliyor. Yazılım ve kodlama eğitimleriyle öğrencilerin analitik düşünme, problem çözebilme ve tasarım becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanıyor. Çocukların teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten bir nesil olarak yetişmesi hedefleniyor. Yerli ve milli teknolojinin temelini oluşturmayı amaçlayan eğitimlerin ardından öğrenciler, teknoloji alanında özgün projelerini hazırlıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153