banner171

Gaziosmanpaşa'da Binlerce Kişiye 3 Ton Aşure Dağıtıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle binlerce vatandaşa 3 ton aşure dağıttı.

Gaziosmanpaşa'da Binlerce Kişiye 3 Ton Aşure Dağıtıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl Gaziosmanpaşa Meydanında gerçekleştirildi. Paylaşıldıkça bereketlenen Muharrem ayı nedeniyle binlerce vatandaşa 3 ton aşure dağıtıldı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen aşure dağıtımına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Başkan Usta aşure almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti.

‘‘PAYLAŞMAK BEREKETTİR, BOLLUK DA GELENEKTİR’’

 Muharem aynının öneminden bahseden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘‘Paylaşmak berekettir, bolluk da gelenektir. Bu bolluk bize Kerbela ile birlikte geçmişten ecdadımızın sayesinde bugün yaşadığımız bu kültürü miras olarak bıraktı. Elbette önemli bir sorumluluk, önemli bir alışkanlık ve gelenek. Biz Muharrem ayı geldiği zaman onuncu günü sabırla bekliyoruz. Çünkü onuncu gün artık aşureyle özdeşleşti. Hem geçmişimizi, geçmişimizdeki kültürümüzü hem Kerbelayı hem Hz. Hüseyin’i bu vesileyle anımsıyoruz. Bir anlamda aşureyle birlikte paylaşma kültürünü, birlik, beraberlik, dostluk kültürünü de geliştirmeyi arzu ediyoruz. Burada en önemlisi halkımızın göstermiş olduğu özveri. Halkımızın göstermiş olduğu ilgi ve alaka’’ diye konuştu.

Yurtdışından İstanbul’a gelip Aşure yemek için Gaziosmanpaşa Meydanına gelen vatandaşlar ise ‘‘Yarın Almanya’ya dönüyoruz, hususi olarak sırf bu aşureyi yemek için geldik. Gerçekten çok lezzetli, burada denk gelirsem muhakkak geliyoruz. Bu sene de tesadüf oldu, çok memnunuz’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153