banner171

Gaziosmanpaşa'da Bir İlk...

Ünlü Grafolog Zeynep BORNOVALI İlçemizin Güzide Kurumlarından Özel Seçkin Çocuklar Anaokulunu ziyaret etti.

Gaziosmanpaşa'da Bir İlk...

El yazısının adli tıp metotlarıyla bilimsel incelenmesi kişiler hakkında başka türlü elde edilemeyecek bilgiler sağlar.

Sevdiğimiz-sevmediğimiz, çekindiğimiz ya da sadece merak ettiğimiz kişilerin el yazısının incelenmesi bilmek istediğimiz tüm noktaları bize açıklar.

Hepimizin yazısı günden güne değişiklik gösterebilir. Uykusuz bir günümüzde yazdığımız yazı, yorgunken ya da çok acelemiz varken yazdığımız bir yazıdan çok farklı olabilir. Bazı şeyler ise hiç değişmez. Yorgun da olsak cömert, acelemiz de olsa çapkın, uykusuz da olsak zeki olduğumuz gerçeği değişmez. Hem ruh hem beden durumumuzu ister istemez yazımıza yansıtıyoruz; zaten başka türlüsü mümkün değildir. Düşünün: yorgunluk ve sıkıntımız yüzünden bile hemen değişiklik gösteren yazımızın bir kalp hastalığı gibi, vücudumuzu çok daha derinden etkileyen bir şeyi ele vermemesi mümkün müdür?

Grafoloji nedir ?
Grafoloji ya da Türkçe ifadesiyle Yazıbilim işte bu sorulara yanıt verir. Grafoloji adı üstünde ne bir fal ne bir medyumluktur, pozitif bir bilim dalıdır. Eldeki verileri değerlendirerek sonuçlara varır. Gerekli verilerin hepsi kişinin el yazısında bulunur. İşte insanın aynası niteliğindeki bu el yazısını okumak da herkesin başarabileceği tarzda bir bilim değildir. Ülkemizde grafoloji bilimi yaygın olarak bilinmese de yıllardır üzerinde çalışılan ve araştırmalarla kendisini geliştiren bir bilim dalıdır.

Grafoloji bilim dalının ülkemizdeki en iyi temsilcilerinden birisi de Zeynep BORNOVALI’dır. Kendisi bu bilimin bir mensubu olmasının yanısıra, bu bilimin ülkemizde gelişmesi ve tanıtılmasında en büyük pay sahibi kişilerdendir. Yaşamının uzun bir dönemini grafoloji bilimiyle iç içe geçirmiş ve hala çalışmalarına devam etmektedir. Öğrenim hayatına Arnavutköy Amerikan Kız Kolejinde başlamıştır. Kolejden mezun olduktan sonra üniversite hayatına başlamış, Ekonomi ve antropoloji eğitimi almıştır. Ekonomi alanında doktora yapmıştır. Öğrenim hayatından sonra çevirmenlik ve eğitmenlik gibi mesleklerde bulunmuştur. Grafoloji onun için bir meslek değil daha çok bir tutku gibidir. Ünlü kişilerin el yazılarına ulaşabilmek adına bir süre gazetecilik mesleğini dahi icra etti. İnsanlarda şaşkınlık uyandıracak derecede tespitlerde bulundu. Özellikle tıp alanında kanser, ruh ve sinir hastalıkları gibi dallarda yaptığı tespitler ve erken teşhisler insanlarda hayretle karşılandı. Bilimini belirli bir süre sadece özel çevrelerde sınırlı sayıda kişilere yaparken son dönemlerde bu zümreden halka açıldı ve birçok kişinin el yazısından tespitlerde bulundu.

Gaziosmanpaşa ilçesinin güzide kurumlarından birisi olan ‘’Özel Seçkin Çocuklar Anaokulu’’ Salı günü Zeynep Bornovalı’yı misafir etti. Kurum yönetim kurulu başkanı Adlahan Aydın ve kurum çalışanları şüphesiz merakla kendisine sunacakları yazılarından çıkacak tespitleri düşünüyordu. Kurumda kaldığı iki saatlik süre zarfında kendisine sunulan el yazılarıyla ilgili tespitlerde bulundu ve birçok kişi bu doğru tespitler sonucunda şaşkınlığını gizleyemedi. Ziyaretinin bir bölümünde çocuk gelişimi konusunda sohbet eden ve Özel Seçkin Çocuklar Anaokulunu gezen Zeynep Bornovalı kurumdaki eğitim şartlarının son derece iyi olduğunu ve eğitim kalitesinin yüksek olduğunu dile getirdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erim EROL
Erim EROL - 13 yıl Önce

Öncelikle GP Habere yayın hayatında başarılar dilerim. Seçkin Çocuklar Anaokulu'nu da değerli bir bilim kadınını kurumlarına getirdikleri için kutluyorum.Ancak veli ve öğrencilerin görüntülerinin haberde yayınlamamış olmasını editörünüzün dikkatine sunuyorum.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153