banner171

GAZİOSMANPAŞA’DA BUZ PATENİ KEYFİ BAŞLIYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi, buz pateni keyfini ilçeye taşıdı.

GAZİOSMANPAŞA’DA BUZ PATENİ KEYFİ BAŞLIYOR
5 adet pet şişe veya bir hikâye kitabı getiren 7 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar, belediye bahçesine kurulan buz pistinden ücretsiz faydalandı. Hem çevreyi korumak hem de çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen projeyle Gaziosmanpaşalılar doyasıya eğlendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede geri dönüşüme katkı sağlamak ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla buz pisti etkinliği düzenledi. 5 pet şişe veya okudukları bir hikâye kitabını getiren çocuklar, aldıkları biletle buz pistine koştu. Çocuklar, önce buz pisti hakkında bilgi aldı, daha sonra buz pateni için gerekli ekipmanları giyerek pistin tadını çıkardı.

 ÇOCUKLAR HEM ÇEVREYE KATKI SAĞLADI HEM DE DOYASIYA EĞLENDİ                                       

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu buz pisti etkinliği için biletler para karşılığında değil, pet şişe ve hikâye kitaplarıyla sağlandı. Uzman eğitmenler eşliğinde buz pistine giren öğrenciler hem çevreye katkı sağladı hem de doyasıya eğlendi.

Kimi ilk kez buz pateni yapmanın heyecanını yaşadı kimi de profesyonel kayakçılara taş çıkardı. Çocukların heyecanına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da ortak oldu ve onlarla birlikte buz pistinde kaydı.

“HEDEFİMİZ ÇEVREYE OLAN DUYARLILIĞI ARTTIRMAK”

Hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Usta, “Kış sezonu gelince soğuklar çökünce insanlar karı özlüyor bu sene de ne yazık ki pek fazla kar yağmadı. Ama hasreti gidermek adına hem de çocuklara spor yaptırmak vesilesiyle bir buz pateni pisti oluşturduk. Çok daha önemlisi geri dönüşüm kapsamlı olsun istedik. Bir yandan çevre bilincini geliştirmek, geri dönüşümle birlikte sıfır atık projesini yaygınlaştırmak bir yandan da çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek için buz patenini aslında aracı olarak kullandık. Açıkçası bu durum bizi de mutlu ediyor. Geri dönüşüm vesilesiyle buz pateninden daha çok kitap okumaları sevindiriyor bizleri. Biz de onların kitap okumalarını geliştirmek ve çevre duyarlılığını artırmak için buz pateni pistini Mart ayının sonuna kadar onların hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

BUZ PATENİ KEYFİ 27 MART’A KADAR DEVAM EDECEK

Çocukların ve gençlerin çevreye duyarlılığı ödüllendirilerek eğlenceli vakit geçirmelerinin amaçlandığı buz pateni pisti, Pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü Gaziosmanpaşalılara hizmet verecek. 10.00-18.00 saatleri arasında günde 8 seans düzenlenecek pistte 4 uzman eğitimci görev yapacak. Buz pisti, 27 Mart tarihine kadar hizmete açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 18:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selma
Selma - 1 yıl Önce

Lise öğrenciler gidebiliyor mu

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153