banner171

Gaziosmanpaşa’da Camiler 29 Mayıs’a Hazırlanıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 29 Mayıs’ta yeniden ibadete açılacak olan camilerde temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Cemaatle buluşmaya hazırlanan camilerin tüm bölümleri özenle temizlenip, ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Gaziosmanpaşa’da Camiler 29 Mayıs’a Hazırlanıyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan camilerle ilgili müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Normalleşme adımları kapsamında camiler, 29 Mayıs günü Cuma Namazı ile birlikte sosyal mesafe kuralına uygun olarak ibadete açılacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi de ilçedeki camileri 29 Mayıs’a hazır hale getirmek için ilaçlama, dezenfeksiyon ve hijyen çalışmalarını yoğunlaştırdı.

CAMİLERDE HUMMALI ÇALIŞMA

Vatandaşların korona virüs sürecinden etkilenmeden ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için harekete geçen belediye ekipleri, ilçedeki 73 camiyi temizleyerek hijyenik hale getiriyor. Camilerin iç ve dış kısımlarını, halılarını, camlarını ve avlularını hummalı biçimde temizleyen ekipler ardından ilaçlama çalışması yapıyor. İnsan sağlığına zarar vermeyen özel ilaçlar kullanılarak camilerin steril olması sağlanıyor.

“HEM İLÇE GENELİNDE HEM DE CAMİLERİMİZDE TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”

Camilerin temizliği konusunda çalışmaların özenle sürdüğünü belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normalleşme adımları kapsamında camilerimize yeniden kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Camilerimiz bizim en kutsal mekanlarımız. İlçemizdeki tüm camilerimizi biz zaten periyodik olarak temizliyorduk. Pandemi ile mücadele sürecinde ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Hem ilçe genelinde hem de camilerimizde tüm tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah hemşehrilerimizin hijyenik bir ortamda, güvenle ibadet etmelerini sağlayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153