banner171

Gaziosmanpaşa’da Camiler Gülsuyu İle Yıkanarak Ramazan’a Hazırlandı

Gaziosmanpaşa’da Camiler Gülsuyu İle Yıkanarak Ramazan’a Hazırlandı

Gaziosmanpaşa’da Camiler Gülsuyu İle Yıkanarak Ramazan’a Hazırlandı
 Gaziosmanpaşa’da camiler, Ramazan hazırlıkları kapsamında litrelerce gül suyu kullanılarak yapılan detaylı temizlikle ilk teravihe hazır hale getirildi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazan hazırlıkları kapsamında ilçedeki camilerde detaylı bir temizlik çalışması başlattı. İlçede bulunan camiler, litrelerce gül suyu kullanılarak temizlendi. Caminin içinde ve avlusunda yapılan temizlik çalışmalarıyla ilk teravihe hazır hale getirilen camiler, Ramazan boyunca gül kokacak. Gaziosmanpaşa'daki camiler vatandaşlara kutsal toprakların maneviyatını yaşatırken, kurulacak sokak iftarlarıyla da komşuluk ilişkileri güçlenecek.  Birbirinden farklı etkinliklerle bir araya gelen vatandaşlar,  Ramazanın sevincini hep birlikte yaşayacak. 

"RAMAZAN AYINDA İBADETLERİNİ DAHA KONFORLU HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

İlçede yürütülen hummalı çalışmalara ilişkin bilgiler veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, “Bu akşam ilk teravihi, bu gece de ilk sahuru yaparak yarın ilk orucumuzu tutacağız. Biz de bu mübarek Ramazan’ın feyzinde, bereketinde vatandaşların daha konforlu, daha temiz ve hijyenik ortamda ibadet etmelerine katkı sağlamak açısından, camilerimizi temizliyoruz. Aslında bu hizmeti sadece Ramazan’da yapmıyoruz. Belediyemiz temizlik işleri, bu hizmeti her hafta 73 camide periyodik olarak yapıyor.  Ramazan özel bir ay, bu münasebetle ekiplerimizi yoğunlaştırdık. Camilerimizin bahçesinden başlamak suretiyle abdesthane, cam, avize ve halıları temiz bir ortama kavuşturarak ve gül suyuyla yıkayarak vatandaşlarımızın Ramazan ayında ibadetlerini daha konforlu biçimde yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah onların dualarını alırız diye ümit ediyorum" dedi.

"YAKLAŞIK YÜZ BİN VATANDAŞIMIZLA SOKAKLARDA SOKAK İFTARLARI VASITASIYLA BULUŞACAĞIZ"

 İlçe sakinlerini Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklerle bir araya getireceklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız, "Gaziosmanpaşalılar bu hususta şanslılar, biz sadece cami temizlikleriyle Ramazan’ı karşılamıyoruz. Bu camilerdeki manevi coşkuyu sokaklara da taşıdık. Yaklaşık yüz bin vatandaşımızla sokaklarda, sokak iftarları vasıtasıyla buluşacağız. Sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarımızı bu iftarlara davet ediyoruz. İftardan sonra sokak etkinliklerimiz olacak. İftar sonrası teravihe hatta sahura kadar programlarımız olacak. İnşallah Gaziosmanpaşa Ramazanın ruhuna uygun güzel programlarla Allah’ında rızasını almak suretiyle güzel bir Ramazan geçirecek diye ümit ediyorum. Ben yine bu vesile ile tüm hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik ediyorum ve akabinde şimdiden bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153