banner171

Gaziosmanpaşa’da Çevreci Elçileri Yetişmeye Devam Ediyor

Gaziosmanpaşa’da Çevreci Elçileri Yetişmeye Devam Ediyor

Gaziosmanpaşa’da Çevreci Elçileri Yetişmeye Devam Ediyor
 Çevreye ve doğaya sahip çıkan nesiller yetiştiren Gaziosmanpaşa Belediyesi, okullarda eğitim verdiği çevre elçisi öğrencilerle birlikte geri dönüşüm programı düzenledi. Minikler sahne etkinlikleriyle geri dönüşümün önemine dikkat çekti.
Gaziosmanpaşa Sakarya İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile öğrenciler katıldı. Çevre elçisi programının tanıtıldığı etkinlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin okullarda verdiği eğitimlerle çevre elçisi olan 300 öğrenciye hoş geldin denildi. Çevre etkinlikleri hakkında bilgilendirme ile başlayan program, öğrencilerin şiir ve tiyatro performanslarıyla devam etti. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi amaçlayan gösteriler, izleyenleri hayran bıraktı. Programda Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği çevre elçisi sınavında başarılı olan öğrencilere de çekilişle bisiklet ve çevre temalı kitaplar hediye edildi.

“SİZLERE ÇEVREYİ EMANET EDERKEN GÖZÜMÜZ ARKADA KALMIYOR”

Çevre bilincinin önemine vurgu yapan Başkan Usta, “Hepimiz çevreyi sahiplenmek, korumak ve geleceğe emanet etmek durumundayız. Siz, çevrenin hassasiyetlerini bilen, çevreyi en iyi şekilde sahiplenip en iyi şekilde koruyan ve güzel kalmasının savunan çevre elçileri olarak bizleri de bu konuda uyarıp duyarlılığımızı artıran bir sorumluluk ortaya koyacaksınız. Sizlere çevreyi emanet ederken gözümüz arkada kalmıyor. Burada 300 öğrencimizin almış olduğu çevre elçisi sorumluluğunu ailenizle, çevrenizle, akrabalarınızla, diğer okullarla ve tüm insanlarla paylaşmanız lazım” dedi.

İLÇE GENELİNDEKİ OKULLARDA ÇEVRE EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi"ne tam destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda öğrencilere çevre konulu eğitimler düzenliyor. Türkiye genelinde ilk ve tek olma özelliği taşıyan “çevre elçisi” uygulaması kapsamında öğrenciler çevreye, doğaya saygılı, geri dönüşümün önemini bilen çevreci nesiller olarak yetiştiriliyor. Öğrenciler, "Çevre elçisi el kitabı ve çeşitli materyallerle de bilinçlendiriliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi, verdiği eğitimler sonucu ilçeye kazandırdığı 3 bin çevre elçisi öğrenciyle birlikte çeşitli etkinlikler yaparak toplumda farkındalık oluşturuyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153