banner171

Gaziosmanpaşa'da Çöpler Sanat Eserine Dönüştü

Gaziosmanpaşa'da Çöpler Sanat Eserine Dönüştü

Gaziosmanpaşa'da Çöpler Sanat Eserine Dönüştü
 Gaziosmanpaşa'da “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlenen “Çöpten Sanata Doğanın Dönüşümü” sergisinin açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından gerçekleştirildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında “Çöpten Sanata Doğanın Dönüşümü” sergisinin açılışı gerçekleştirdi. Proje ile çöpten elde edilen materyaller, geri dönüşümle adeta birer sanat eserine dönüştü. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçe genelindeki okullarda yürüttüğü “Çevre Elçileri Projesi” kapsamında “Sıfır Atık” ve geri dönüşüm konusunda eğitim alan çocuklar, ürettikleri sanat eserleriyle takdir topladı.

Çantadan gitara, tablodan vazoya kadar birçok eşyanın bulunduğu sergi, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın kurdeleyi kesmesinin ardından açıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen Bakan Kurum, sergideki eserler ve çalışmalar hakkında Başkan Usta'dan bilgiler aldı. Ziyaretin sonunda Başkan Usta, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eserlerden Bakan Kurum'a hediye etti.

Sergide ziyaretçilere hitap eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Gaziosmanpaşa'mız hem kentsel dönüşümde, hem de çevre duyarlılığında İstanbul'umuzda kendini öne çıkaran bir ilçemiz. Buradaki kadınlarımız ve çocuklarımız geri dönüşüm çerçevesi içinde güzel bir sergi açtılar. Atık olan malzemeleri bir sanat eserine dönüştürdüler. Sıfır atık projesi bizim için çok önemli bu kapsamda ciddi işler yapıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153