banner171

Gaziosmanpaşa'da Cumhuriyet'in 91.yılı Kutlandı

Bütün Türkiye'de ve dış temsilciliklerimizde kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yılı Gaziosmanpaşa'da de büyük bir heyecan ve coşku ile kutlandı.

Gaziosmanpaşa'da Cumhuriyet'in 91.yılı Kutlandı
Kutlama törenleri kapsamında, 28 Ekim Salı günü Kaymakamlık binası önünde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 

Cumhuriyetin kuruluşunun 91.yılı kutlama etkinlikleri kaymakamlık binasında 09:00 ‘da Kaymakam Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Ulş. Albay Ercan Acer, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya’nın tebrikleri kabul etmesi ile başladı.
Gazilerin,kurum müdürlerinin ve çok sayıda davetlinin   katıldığı  kaymakamlık binasındaki  resepsiyonun ardından saat 10:00’ da  Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonundaki programa geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.  


Kaymakam  Yaşar Karadeniz  günün anlam ve önemini belirten bir  konuşma yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 91. yılını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve gurur ile kutluyoruz. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu emanetin değerinin farkında, bilincinde olarak bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimize kenetlenmeliyiz .Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak zere bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta;“Cumhuriyetimizin 91. yılına girdiğimiz bugün, bu en büyük bayramımızı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsızlık ve istiklâlimiz için binlerce şehit vererek çok zor şartlar altında kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından cumhuriyetin kurulması, tarihin önemli zaferlerinden birisi. Bu topraklarda tarihin en büyük kurtuluş mücadelesini başlatan ecdadımızın bize emaneti olan cumhuriyetimizi, Müessir Medeniyetler seviyesine çıkarıp, 2023 hedefleri doğrultusunda hiç durmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153