banner171

Gaziosmanpaşa'da Darbe girişiminde gözaltılar devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınan asker, polis, hakim ve savcıların da aralarında bulunduğu şüphelilerden tutuklananların sayısı 907'ye çıktı.

Gaziosmanpaşa'da Darbe girişiminde gözaltılar devam ediyor

Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde ve vergi dairesinde açığa almalar oldu.

HAKİM VE SAVCILARIN EVLERİ ARANACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan İstanbul Adalet Sarayı ve Gasiosmanpaşa Adliye'nde görevli 134 hakim-savcı hakkında 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltı kararı çıkardı. Bu soruşturma Başsavcıvekilleri Önder Yaman, Mehmet Akif Ekinci ve Levent Çağıl yürütüyor. Hakim ve savcıların evlerinin aranması içinde kara çıkarıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında İstanbul ve Gaziosmanpaşa Başsavcılıklarınca 134, Büyükçekmece Başsavcılığınca da 37 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 134 hakim ve Cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verdiği İstanbul ve Gaziosmanpaşaadliyelerinde görevli 134 hakim ve savcıdan yakalananların işlemleri devam ediyor.



Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları yapılan 45 hakim ve savcı FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.



Daha önce FETÖ/PDY soruşturmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik de bu dosyaya dahil edilerek, tutuklanmalarına karar verildi.



Böylece bu dosya kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların sayısı 47 oldu.



Arananlar hakim ve savcılar



Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları yapılan aralarında Ergenekon davası savcısıMehmet Murat Dalkuş'un da bulunduğu 32 hakim ve savcıyı adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı. Hakimlik, 4 kişinin de serbest bırakılmasına karar verdi.



Gözaltına alınan 9 kişinin ise adliyedeki işlemleri sürüyor.



Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesihakimi İlhan Karagöz'ün de aralarında bulunduğu 42 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.



Tutuklanan 45 hakim ve savcının isimleri şöyle: 



"Hakan Bilgin, İsmail Işık, Erdinç Çivi, Muharrem Endes, Mehmet Ali Şelli, İsmail Sarı, Ümit Özkan, Mehmet Akçakoca, Orhan Irmak, Mehmet Emin Akdoğan, Yavuz Arıca, Mehmet Sarı, Ali Görel, Ferhat Bursalı, Reşat Esmer, Hakan Dede, Rıdvan Yüksel, Ahmet AtaUzuner, Mehmet Hamza Çebi, Hakan Atasoy, Onur Büyükhatipoğlu, Vedat Örer, Ümit Arslan, Ümit Ocak, Mustafa Sabit, Ali Yalçın, Akın Dombaycı, Savaş ÇelikSalih Yıldırım,Mehmet BahadırMuhammet Ali Kaşıkçı, Muzaffer İrem, Ramazan Alptekin, Yıldıray Giden, Hakan Sakmak, Taner Atalay, Yılmaz Kıştı, Mahmut Köse, Burak Keloğlu, Haluk Gedikli, Sedat Ünal, Mustafa ÇalMustafa Köylü, Engin Şimşek ve Mehmet Hakkı Gürpınar."






Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153