banner171

Gaziosmanpaşa’da Dijital Arşiv Dönemi

Gaziosmanpaşa’da Dijital Arşiv Dönemi

Gaziosmanpaşa’da Dijital Arşiv Dönemi
 Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak ilçedeki vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Belediyede evrak kaybının önlenip, takibinin kolaylaştırılması, işlemlerinin daha hızlı sonuçlandırılarak vatandaşların karşılaştığı zaman kaybını en aza indirmeyi hedefleyen dijital arşiv çalışmalarını tamamlayarak, 6 milyon sayfalık 53 bin imar dosyasını dijital arşiv kayıtlarına aldık.
   1,5 yıllık bir uğraş sonunda tamamlanan çalışmalar vatandaşların ve ilgili birimlerin kullanımına sunuldu. En son teknolojinin kullanıldığı dijital arşiv çalışmalarında taranan evraklar üzerindeki imzaların orijinal olup olmadığı, kullanılan teknik sayesinde anında anlaşılıyor. 

  Tamamlanan dijital arşiv çalışmaları hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA, Gaziosmanpaşa’nın yapılaşmasının 1960'lardan itibaren başladığını, bu yıllardan günümüze belediyenin arşivinde yer alan evrakların tamamının taranarak arşivlendiğini söyledi. USTA, kurulan sistem sayesinde, vatandaşların belediyedeki işlemleri sırasında evrakların hangi aşamada olduğu rahatlıkla görüleceğini ve elektronik ortamda evrak akışının güvenle sağlanmış olacağını söyledi. 

‘’Vatandaş Dostu Dijital Arşiv’’

    Belediyemizde iş ve işlemleri olmuş vatandaşlarımızın eski belge ve yazışmaları düzensiz depolanmasından dolayı temin edilememekte, istenilen her türlü yazışma, kayıt, ödeme ve vb. belgeler zamanında bulunamamakta olduğundan hak kayıplarına neden olmaktaydı. Yapılan düzenlemelerle gerek kurumun gerekse vatandaşların her türlü belgelere dijital ortamda hızlı erişimi sağlanmakta ve belgelerin muhafazası sağlanıp yedeklenmesi yapılmaktadır. Dijital arşiv bu bakımdan adeta vatandaşlarımızın dostu olmuştur. Dijital arşiv sayesinde, ilçedeki esnaf sayısından, vatandaşlara ait gayrimenkul bilgileri gibi her türlü veriye anında ulaşabilmenin mümkün olacağını ifade eden USTA, "Yapı ruhsat belgesinden, yapı kullanım izin belgesine kadar, istenilen her belgeye ilgili personel tarafından sistem üzerinden kısa sürede ulaşılarak, vatandaşlarımıza hızlı ve güvenli hizmet sunma imkanına kavuştuk." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153