banner171

Gaziosmanpaşa'da Engelli Çocuklar At Biniciliğiyle Eğlenerek Tedavi Oluyor

Engelli Çocuklar At Biniciliğiyle Eğlenerek Tedavi Oluyor

Gaziosmanpaşa'da Engelli Çocuklar At Biniciliğiyle Eğlenerek Tedavi Oluyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Türkiye Jokey Kulübü’nün işbirliğiyle otizmli çocuklar at ile tedavi oluyor. Veli Efendi Hipodromu’nda gerçekleşen projeye katılan engelli çocuklar, tedavinin yanı sıra eğlenceli vakit geçiriyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri ara vermeden sürüyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin düzenlediği At’la Terapi, engelli çocuklara umut oluyor. Veli Efendi Hipodromu At’la Terapi Merkezi’nde ata binmenin keyfini yaşayan engelli çocuklar bir yandan da tedavi oluyor.

Atları bir “terapist” olarak kullanarak yapılan bir tedavi şekli olan hipoterapi yöntemi, engelli kişilerde kavrayışa ait fiziksel, duygusal, sosyal öğrenmeyi ve davranışı geliştiriyor. Aynı zamanda bir oyun olarak algılanan hipoterapi hizmeti engelli çocukların gelişimine de katkı sağlıyor.

20’şer kişilik gruplar halinde uygulanan hipoterapi seansları her hafta Pazartesi günleri Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştiriliyor.

Atla terapinin gördüğü yoğun ilgi ve beğeni üzerine harekete geçen Belediyemiz bu hizmeti daha geniş bir şekilde vermek üzere Türkiye Jokey Kulübü ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşmayla engelli çocuklar Veliefendi Hipodromu’nda daha fazla vakit geçirerek atla terapi yapma imkanı kazanacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin faaliyetleri sadece bununla sınırlı değil. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi, verdiği kurslarla aynı zamanda engellilere umut oluyor. 25-45 yaş arası her engellinin başvurabileceği kurslarda vatandaşlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Engelsiz Meslek Edindirme Kursları için son başvuru tarihi: 10 Eylül 2017

Başvurmak isteyen vatandaşlarımız 0212 453 51 80 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153