banner171

Gaziosmanpaşa’da engellilere medikal malzeme yardımı

ElEle Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, engellilere verilmek üzere Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bağışlanan medikal malzemelerin dağıtımı yapıldı.

Gaziosmanpaşa’da engellilere medikal malzeme yardımı

 Malzemelerini teslim alan engelli vatandaşların darbuka eşliğinde halaylar çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Almanya'nın Bielefeld şehrinde faaliyet gösteren ElEle Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, engellilere verilmek üzere Gaziosmanpaşa Belediyesine bağışlanan medikal malzemelerin dağıtımı yapıldı. 100 manuel sandalye, 20 akülü araba, 60 yürüme yardımcısı, 30 tuvalet sandalyesi, 10 hasta yatağı, banyo sandalyeleri, hasta ayakta tutma cihazları ve engelli vincinin bulunduğu bir tır medikal malzeme ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ve ailelerine teslim edildi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yardım programına Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu ve ElEle Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel'in yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve vatandaş katıldı. Maddi zorluklardan dolayı ihtiyacı olan malzemeleri daha önce edinememiş olan engelli vatandaşların hediyelerini teslim aldıktan sonra, görme engelli Bilal Göregen'in çaldığı darbuka eşliğinde halaylar çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.

"ENGELLİLERİMİZİ SOSYAL HAYATIN İÇİNE ÇEKECEK ÇALIŞMALAR YAPMAK VAZİFEMİZ"

Engellilerim hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, "Onlar bizim en kıymetlilerimiz, biz belediye olarak onlara sosyal ve kültürel anlamda ciddi destekler veriyoruz. Bugün aynı zamanda onların fiziki olarak yaşamlarını kolaylaştıracak ve daha konforlu bir hayat sürmeleri için hediyeler veriyoruz. Engellilerimizi sosyal hayatın içine çekmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için insanı bir vazifemiz" diye konuştu.

"BU GÜNE KADAR 18 TIR MEDİKAL MALZEME YARDIMINDA BULUNDUK"

Yardımlarına devam edeceklerini belirten ElEle Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel ise, "Gaziosmanpaşa engellileri için buradayız. Akülü sandalye, yatalak yatakları gibi çok sayıda medikal malzeme hizmeti için ekiplerimizle buradayız. 2008 yılından beri bu hizmete devam ediyoruz, gururluyuz ve mutluyuz. Türkiye'nin geneline bugüne kadar 18 tır yardımda bulunduk. Bugün de Gaziosmanpaşa'dayız, ömrümüz yettiğince bu hizmete devam edeceğiz. Hakkari Yüksekova'dan Edirne'nin köylerine kadar, vatanına milletine ve bayrağına sahip çıkan herkesim yanındayız" dedi.

"AKÜLÜ ARABA DAĞITILACAK"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür ederek sözlerine başlayan engelli annesi Hülya Akman ise, "Gaziosmanpaşa Belediyemiz çok uzun zamandır engellilerle ilgilenmekte ve son yıllarda onlar için daha fazla çaba sarf etmekte. Bugün burada akülü araba dağıtılacak. Aslında sadece bu güne özel değil, biz ne zaman talepte bulunduysak bize bu arabalar temin ediliyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 13:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nesrin ulama
Nesrin ulama - 6 yıl Önce

mustafa sultan türk

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153