banner171

Gaziosmanpaşa'da Geleneksel 4. Çevre Şölenimiz Coşkuyla Kutlandı

Geleneksel 4. Çevre Şölenimiz Coşkuyla Kutlandı

Gaziosmanpaşa'da Geleneksel 4. Çevre Şölenimiz Coşkuyla Kutlandı
 Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda 4. Geleneksel Çevre Şöleni gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı şenlikte fidanlar dikildi ve ağaçlara kuş kafesi yerleştirildi. Ayrıca minik çevre dostları, halat çekme, yumurta yarışı ve uçurtma şenliği ile gönüllerince eğlendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 4. Geleneksel Çevre Şöleni düzenledi. Etkinliğe katılan 500 öğrenci fidan dikti. Şenliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katılarak gladiçya ağacı dikti. Ayrıca her bir öğrenci ile tek tek ilgilenerek onlara ağaçları tanıttı ve kısa bir eğitim verdi. Daha sonra kuşların barınması ve hava muhalefetinden korunabilmesi için öğrencilerle birlikte parktaki ağaçlara kuş yuvası yerleştirdi.

3 yıl önce Soma’da şehit olan madencilerin anısına dikilen 301 ağacın bakımını ve sulamasını da yine öğrencilerle birlikte yapan Başkan Usta,  ‘’Geçen yıl meyve ağaçları dikmiştik Soma’da şehit olan madencilerimizin anısına. Hem onların adına meyve yetişmesi hem de o meyveleri gördükçe onları hatırlamak adına bu çalışmayı başlatmıştık, bugün de hem o diktiğimiz ağaçları sulamaya geldik hem de bir kez daha şehitlerimizi yâd etmiş olduk. Biz burada aynı zamanda meyvelerin tanıtıyoruz çocuklara. Meyveleri yerken dalında nasıl yetişiyor bunların bilgisini veriyoruz. Ayrıca ağaç dikme alışkanlığını da çocuklarımıza aşılayarak 2020’de 5000 fidan hedefini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çünkü ağaçlar, ilçemize hem güzellik hem de özellik katar’’ diye konuştu.

Başkan Usta fidan diktikten sonra öğrencilerle birlikte ağaçlara kuş yuvası yerleştirdi. Ayrıca özgürlükleri elinden alınmış bülbül, saka ve güvercin gibi kuşları da yine minik çevre dostlarıyla doğaya saldı. Şenlikte pandomim gösterisi, uçurtma şenliği, halat çekme ve yumurta yarışı da yapıldı.

Ayrıca çevre temalı çeşitli yarışmalarda ilçe birincisi olan minikler ödüllerini Başkan Usta’dan aldı. Atık Pil Toplama ilçe birincisi olan Arman Polat İmam Hatip Ortaokulu ve Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine 3 adet tablet, çiçek ve plaket takdim edildi. Ambalaj Atık Toplama yarışması birincisi Şafak Anadolu Lisesi, Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışmasında birinci olan Dobruca Ortaokulu, ve Çevre dostu okul olarak seçilen Gaziosmanpaşa Ortaokulu’na plaket, tablet ve çiçek takdim edildi. 2 yıl üst üste İstanbul birincisi seçilen Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulunun çevre dostu anasınıfı öğrencilerine de trambolin hediye edildi. Şölene Başkan Usta ile birlikte ilçe protokolü de katıldı. 4. Geleneksel Çevre Şöleni, öğrencilere çevre temalı kitapların hediye edilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153