banner171

Gaziosmanpaşa'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 21. yıl dönümünde Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (GOP-AR) afet hazırlıkları kapsamında gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

17 Ağustos 1999 günü Gölcük’te meydana gelen depremde 17 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmiş, 20 binden fazla vatandaş da yaralanmıştı. Büyük depremin 21. yıl dönümünde Gaziosmanpaşa Belediyesi, gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Belediyenin Arama Kurtarma Ekibi (GOP-AR) tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği 7,1 büyüklüğünde bir depremin ardından enkazda olan kişilere ulaşılmaya çalışıldı. Kurtarma ekipleri, enkaz altında olanların sesini duyabilmek için özel dinleme cihazlarıyla ortam sesleri dinlendi. Bu sırada çevredeki jeneratörler ve iş makinaları kapatılarak vatandaşların sessiz olunması uyarısında bulunuldu. Enkaz altında yeri tespit edilen vatandaşa ulaşıldı. Ardından yaralı vatandaş, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Tatbikata Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı.
“TEMENNİMİZ DEPREME KARŞI TÜM İNSANLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEK”
İlçede başta kentsel dönüşüm çalışmaları ile deprem hazırlıklarının sürdüğünü belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “21 yıl öncesinde 17 Ağustos’u canlı yaşayan biri olarak bunu tatbikat ile zihinlere yerleştirmek önemli bir görevdi. Bu tatbikat bile bizi düşündürdü ve endişeye sürükledi. Temennimiz depreme karşı tüm insanlarımızı bilinçlendirmek. Şunu söylüyoruz; deprem öldürmüyor yaşadığımız bina öldürüyor. Bu bakımdan yaşadığımız binaları güçlendirmek, sağlam binalarda yaşamak zorundayız“ dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Şenol Alemdar ise, “Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde 2014 yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’ni (GOP-AR) kurduk. Yaklaşık 7 yıldır bu çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul Arama Kurtarma Ekipleri Derneği ve İstanbul İtfaiyesi ile birlikte bugün bir tatbikat düzenledik. Diyorum ki; tatbikatta kalalım gerçeği olmasın ama bu bir gerçek, mutlaka olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2020, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153