banner171

Gaziosmanpaşa'da gönüllü afet ekipleri kuruluyor

Afet hazırlıkları kapsamında vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, 16 mahallede gönüllü afet ekipleri oluşturuyor.

Gaziosmanpaşa'da gönüllü afet ekipleri kuruluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nden (GOP-AR) 4 personel, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Ankara’da düzenlenen “Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi”ne katıldı. Seminerin ardından sertifikalarını alan GOP-AR personelleri, “eğitmen” ünvanıyla mahallerde kurulacak olan gönüllü afet ekiplerine yönelik eğitimler düzenleyecek. Ayrıca personeller, ilçedeki kurumlarda da afet farkındalığı oluşturmak amacıyla eğitim ve seminerler verecek.

DEPREM VE AFET BİLİNCİ OLUŞTURULACAK

Çalışma kapsamında gönüllü mahalle afet ekiplerine yönelik Temel Afet Bilinci’nden başlayarak kademeli olarak eğitimler düzenlenecek. AFAD ile koordineli biçimde gerçekleştirilecek eğitimlerin ardından mahalle gönüllülerinin deprem başta olmak üzere afetlere karşı tam donanımlı ve profesyonel seviyeye gelmesi sağlanacak. Gönüllü mahalle ekipleri, meydana gelebilecek deprem ve diğer olası afetlerde, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına destek olurken, mahalle sakinlerinin bilinçli biçimde hareket etmesine katkı sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2020, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153