banner171

Gaziosmanpaşa'da Hacı Veyis Camii'nin Temeli Atıldı

Gaziosmanpaşa'da Hacı Veyis Camii'nin Temeli Atıldı

Gaziosmanpaşa'da Hacı Veyis Camii'nin Temeli Atıldı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımına başlanan Hacı Veyis Camii temelini düzenlenen törenle attı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde mahallelinin isteğine yanıt vererek mahalleye yeni bir cami inşaa etmeye başladı. Hacı Veyis Camiinin temeli, düzenlenen tören ile birlikte atıldı. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe protokolü ve çok sayıda mahalleli katıldı.

‘’Cami, bin kişiye ibadet imkanı sağlayacak’’

Temel atma töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Fevzi Çakmak Mahallemizin epeydir yıkıp yapmayı planladığımız ama 15 Temmuz’dan dolayı yapamadığımız caminin temel atma töreninde bir aradayız. Bu caminin Selçuklu ve Osmanlı mimarisi karışımı bir mimari ile tamamen modern, her detayı ince ince düşünülüp projelendirilmiş ve her biri en kaliteli malzemeden seçilmiş bir caminin temelini atmış olacağız. Proje bünyesinde yeniden inşa edeceğimiz camimizin, Kur’an Kursu, dernek ve çay ocağı, dükkan, bay-bayan şadırvan gibi fonksiyonları bulunacak. 300 günde tamamlanmasını öngörüyoruz. Yaklaşık 900 metrekare alana kurulu ve toplamda bin kişi ile ibadete açılacak bu caminin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca yakın zamanda Şemsipaşa Mahallemizde de Kumlu Çiftlik Camiinin temelini atacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra okunan dualar ve kesilen kurbanın ardından caminin temeli atılması için Başkan Usta tarafından butona basıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153